Aktivitetsrapport vecka 187 juni 2024 1 från Viperesti

Jag förstod att det var viktigt för barnen att jag fanns just nu, eftersom de håller på med att förbereda sig för examen och för sina betyg.


En till orsak som betydde något för dem var att jag hade med mig gåvor som de ska få på fredag på Barnens dag.


Jag fyllde bilen med kläder, skor, gåvor, mat och frukt och kom säkert fram till Viperesti.

Alla barnen var där. Några av dem var klara med sina skoluppgifter och de fick gå igenom förra veckans läxor innan vi fortsatta med lite hemuppgifter.

På tisdagsmorgonen regnade det häftigt och några av barnen kom inte eller också kom de för sent, så jag gick hem till några av dem och skjutsade demtill centret.

Varje dag var en utmaning eftersom de skulle lära sig något nytt som till exempel analog tid, subtraktion och addition samt subtraktion med överföring av enheter större än tio, kompositioner med ett tema och det var svårt eftersom några av ettorna fortfarande inte kan läsa eller förstå det de läser.

På tisdag kvällen hade vi en bra tid med gemenskap där vi bad tillsammans, sjöng och där barnen reciterade bibelverser. Vi talade lite om helandet av mannen som hade varit lam under många år.

Ett av barnen, Stefan i trean hade skickats hem sjuk från skolan så på kvällen besökte jag honom hemma.

Om två veckor slutar skolan inför sommarlovet, så jag beslöt att komma igen nästa vecka för att hjälpa barnen under den sista veckan de har kvar. Det kommer att bli lite svårt för mig, men det betyder mycket för dem att kunna avsluta skolåret på ett bra sätt.

Denna veckan var extremt intens. Barnen var trötta och en av dem blev förkyld. Jag hade också några förkylningssymtom.

 ...gifts for children


Tack så mycket till de svenska vänner som stöttar barnen från Viperesti från den romska gemenskapen här.

...help roma comunity