Aktivitetsrapport från Marian vecka 144 september I

Skolan har startat!

Jag tog skolmaterial med mig till barnen. Köpte även mat: hamburgare, pizza, salami, ost, äpplen, ketchup, senap och donuts.

Jag kom säkert fram till centret i Viperesti och lade in maten i kylskåpet innan jag snabbt fortsatte till skolan eftersom det nya skolåret startade. Borgmästaren höll på att tala. Jag talade med några av lärarna och utväxlade telefonnummer med dem. Jag träffade även några av föräldrarna till barnen på centret. Efter firandet tog jag barnen med mig till centret där vi började våra aktiviteter. Barnen skulle inte i skolan på måndagen.

Tisdag kväll hade vi ”Te klockan sex” möte. Barnen och en vuxen kom.  På mötet bad vi, sjöng (barnen sjunger av hela sitt hjärta). Jag läste från bibeln och gav dem lite godis.

...our meeting from six o'clock

...our meeting from six o'clock

Det är bärsäsong i skogen och man plockar dem och säljer dem på parkeringsplatser. Det är också tid att samla in ved för vintern och därför är de upptagna.

...berries sold by parents in the parking lot

...berries sold by parents in the parking lot

På onsdagen började barnen för allvar med sina hemläxor. De var faktiskt lite upprörda över mängden av läxor de hade fått. Jag lugnade ner dem och hjälpte dem med läxorna.

Jag kan inte göra grupparbete med barnen, utan får ta hand om varje barn individuellt, till och med om de går i samma klass och är jämngamla. Jag måste närma mig dem med hänsyn till deras nivå av utbildning och förståelse och sociala situation.

 the new boy at Center, Alexandru seven years

the new boy at Center, Alexandru seven years

En pojke som är son av den som äger centret har slutat 5 klass och går inte längre på centret. Ett annat barn började i hans ställe – hans kusin Alexandru. Han är sju år gammal och går i 1 klass.

Det var en tröttsam men mycket bra vecka, med goda resultat.

Tack kära vänner i Sverige. Gud välsigne er!