Rapport från Marian vecka 93 juni I 2020

Förberedelser: Jag hade mycket att förbereda inför resan till Viperesti. Jag letade upp och tryckte ut hemuppgifter till sommarskolan I Viperesti.

..at IKEA for library body

..at IKEA for library body

De pengar från Sverige som var öronmärkte för böcker använde jag till att köpa hyllor på IKEA för biblioteket plus att jag checkade titlar på barnböcker under flera dagar innan jag beställde dem hos ett förlag som gav mig 50% rabatt.

...donations from Filadelfia Church member

...donations from Filadelfia Church member

Jag tog också hem till familjer I Bukarest som hade bett mig komma dit för att hämta donerade kläder, skor, leksaker o.s.v. Jag kopierade den tecknade serien med “Böckernas bok” på en memorystick för att göra det enklare att spela upp filmarna direkt från teven. Jag köpte mat för hela veckan: hamburgare, pizza, hotdogs, bröd, salami, ost, senap, bananer, persikor, nektariner, äpplen samt servetter.

Jag lastade bilen och åkte iväg tidigt på morgonen och kom säkert fram till Viperesti. Där tömde jag bilen för mat och biblioteksgrejorna och satta upp teven.

Jag använde några andra bänkar än vanligt eftersom barnen måste hålla avstånd. Jag desinficerade alla bänkar.

Barnen var glada över att få komma och träffa sina vänner. De åt fika varje dag. Jag talade med dem om skolresultaten vid skolårets slut och om vilka aktiviteter de kan räkna med under semestern.

...lunch time

...lunch time

Sedan gjorde de uppgifter en timme. Därefter tecknade och målade de och därefter gjorde de kalkulationer på sina tavlor eller jämförde skillnade på bilder. Kl 12 fick de se en av episoderna från Böckernas Bok.

..a snake every day

..a snake every day

Efter episoden gick jag igenom med barnen hur man kan tillämpa undervisningen I vardagen. Sedan blev det lunch: hamburgare, pizza eller varm korv samt frukt.

Två av barnen var I karantän därhemma under två av skoldagarna. Några barn som inte har varit på centret under lång tid kom till centret.

...sorting donations for all families

...sorting donations for all families

Denna veckan blev donationerna för varje familj sorterade och sedan kom de och fick dem på lagret.

..dedications from children

..dedications from children

 Barnen hade avslutat skolåret mycket väl. Några av dem fick första pris. Tre av barnen hade svårigheter att bli godkända för att deras föräldrar fortfarande inte tar ansvar för att sända dem till skolan.

Ännu en viktig sak som jag såg angående barnens kunskapsnivå var att utifrån det jag såg de kunde när jag gav dem prov fick de inte visa upp detta I skolan men blev mötte med likgiltighet.

Barnen fick nästan trettio nya böcker till biblioteket. Tack så mycket för den finansiella hjälpen till inköp av böcker för centret. Barnen började genast låna de nya böckerna.

Denna veckan fortsatte jag med att ge glasögon till de äldre personer som behöver dem.

En dag gav jag finansiell hjälp till en familj I nöd och jag besökte även en familj hemma.

Förutom övningar I rumänska gav jag barnen som uppgift att skriva en uppsatts med fritt vald ämne för att se hur de tänker och vilka uttryck de använder, hur de sätter punkt och uttrycker sig själva I skrift o.s.v. Det var en intressant upplevelse eftersom jag såg det låga nivå av träning de har och noterade deras behov för att läsa.

...hardworking, skilled and order

..slowly, slowly I will learn

.I'm Ana-Maria, I passed in the first grade

Look upp

I will take it. Click to see what??

Nice dog Andreea

..Thank you for all!

..Thank you for all!

Is it havy boy´s

Can't I get a little peace, please.

Det var en bra vecka. Tack så mycket till alla sponsorer I Sverige!