Aktivitetsrapport 164  från Marian 4 juni II 2023

Jag köpte salamin, ost, bröd, korv, äpplen croissanter, kakor, våfflar, chockolad och en limpistol och färg för sommaraktiviteterna. Jag fyllde bilen med donationer och åkte till Viperesti där jag lade maten i kylskpåpet. 

Då barnen kom började vi göra det de inte hade kunnat göra under strejken. Den slutade tisdag 13 juni.

Barnen kom glada, åt frukost och direkt efter det gick de igång med olika ämnen som matematik, rumänska, franska och naturkunskap.

På tisdagen gick jag till samhället och hade en tid av gemenskap som vi började kl 18. Vi sjöng, bad och talade Guds ord. Barnen lyssnade med stort intresse och uppmärksamhet till historian om den blinda Bartimeus. Jag bad dem blunda och förstå. Efter mötet delade jag ut godis till barnen.

Jag gav kläder och skor till de som behövde detta.

Barnen fick också ta emot råd och motivation. På onsdagen hade barnen mycket läxor, vi missade nästan skolbussen.

Både torsdag och fredag var det skolavslutning där de med goda resultat blev premierade. De fick pizza tillsammans med hela klassen.

Barnen från centret lyckades bra. De två barnen från fjerde klass: Mihaela och Rober fick bästa betyg och de andra passerade med bra betyg.

Föräldrarna är också mycket nöjda med centrets aktiviteter: att deras barn lär sig vackra, nyttiga saker, blir väl utbildade och motiverade till att fortsätta påsamma sätt.

Tack så mycket från Viberesti