Aktivitetsrapport från Marian vecka 125 november 2021 I

Det har dykt upp drastiska restriktioner i Rumänien på t ex trafik, möten och boende så därför ringde jag till det stället där jag brukar övernatta för att undersöka om de ville ta emot mig ovaccinerad. Svaret var nekande, så jag vaccinerade mig för att kunna resa till Viperesti.

Arbetet med donationer fortsatte. Jag köpte mat till barnen: hamburgare, ost, korv, pizza, salami, bröd, bananer, äpplen, munkar, våfflor, te, dricksvatten, servetter.

Barnen har två veckors lov för tillfället. Vi befinner oss i den andra av dessa veckorna, men barnen kom till centret med glädje men inte så intresserade som vanligt. Jag „mutade” dem med leksaker som jag hade med mig. För att undvika avundsjuka bland barnen fick de kasta tärning om sakerna.

Barnen hade fått många läxor att ta hand om under lovet, så dem gjorde de under sin semestervecka efter nödvändiga förklaringar.

.choosing tickets for toys

.choosing tickets for toys

Jag hade laptoppen med så de kunde se avsnitt från Böckernas Bok eftersom det var en semestervecka. Efter varje avsnitt talade jag med barnen om det vi hade sett och var glatt förvånad över hur mycket de förstod. Det tog en timme i anspråk varje dag, men först fick de läsa läxor en timme och efter filmvisningen fick de gå utomhus och leka med leksakerna jag hade med mig.

På tisdagen kl sex hade jag återigen „Te klockan sex” med barnens föräldrar och andra som önskade att vara med. Vi bad, sjöng och jag förklarade de texter från evangelierna som vi hade läst och berättade att vi behöver ta emot förlåtelse för våra synder. Det var en mycket bra stund som Gud välsignade!

..“tea at six o'clock”, evangelical meeting

..“tea at six o'clock”, evangelical meeting

Jag gav ett bord till en stor familj, så att ett av barnen som kommer till centret, skulle kunna ha ett ställe att göra sina läxor.

Jag gav barnen råd om olika aspekter av livet. De tog mycket väl emot detta och jag ser förändringar hos några av dem. De har t ex slutat med grovt tal, de kommer i tid till centret, börjar att vilja utbilda sig och att vara hövliga.

Det var en ansträngande men belönande vecka. Tack till Gud och vännerna i Sverige.

Extra bilder nedan

toys and joys

toys and joys

..breakfast