Aktivitetsrapportvecka 177 januari I från Marian

Jag köpte två lödpistoler med batterier och lödsticker till barnen i Viperesti. De gillar nämligen att sätta ihop saker på fritiden. Jag köpte även skolmaterial och mat till barnen.

...preparing for a new

child in Center

Jag tog emot donationer som jag lade i bilen på söndagen inför avresan måndag morgon till Viperesti.


Centret hade blivit renoverat under julledigheten. Det var målat och rent både in- och utvändigt. Fönstren hade tvättats och de värme elementen var påsatta.

Jag lade maten i kylskåpet och delade ut donerade saker. Jag ändrade lite på placeringen av bord och stolar så att alla barnen skulle få plats.

Barnen kom glada till centret. Ett av barnen som började var Stefans bror. Han heter Georgica och är sju år gammal. Han har svårt att lära eller förstå saker och blir fort uttråkad. Det finns mycket att arbeta med.

På måndagen hade några av barnen läxor som jag förklarade och de som inte hade läxor fick träna på multiplikationstabellen. Senare samma dag träffade jag läraren från tredje klass på skolans minibuss och bjöd in henne till centret. Hon tackade ja.

Barnen hade massor avläxor varje dag: matematik, rumänska, franska och andra ämnen.

Tisdag kl 17 hade vi gemenskapsmöte där många barn och vuxna kom. Vi bad, sjöng, läste och talade om brödundret och om Jesus som gick på sjön. Vi lyssnade också på ett vittnesbörd från en av föräldrarna om att vända åter till Gud. Det var mycket fint och bra.

Läraren från 3 klass kom inte, men hon lovade att komma nästa vecka. Vi får se.

Det var en bra vecka. Tack till Gud och tack till våra syskon och vänner i Sverige. Må Gud ta hand om er!