Aktivitetsrapport 183 från Marian  april 2024

Jag köpte skolmaterial och mat till centret, fylld på olika och bytte filter på bilen.

Måndag 09 var jag på centret och barnen startade komma en kvart senare.  De hade läxor från förra vecka och räknade med att jag skulle hjälpa dem med deras hemarbete.

Barnen har fortfarande bristande kunskap (läsförståelse och allmän förståelse av läxorna).

Därför gav jag dem i uppgift att läsa varje dag och lära sig texten utantill för att berätta för mig dagen efter om det de hade läst och vad de förstod av teksten. Jag bad dem också öva på multiplikationstabellen.

...polygons and slow reading

Tisdag kl 18 hade vi gemenskaps möte där endast barnen kom. Vi sjöng och bad och barnen bad att få lära sig var sin vers utantill så jag gav dem var sin att träna på. Det var ett möte fullt av entusiasm. Vi slutade med att be Fadervår tillsammans och Andrea från trean avslutade med bön.

Jag fortsatte tisdags kvällen med att gå på möte i den romska kyrkan i Viperesti och gav dem en mikrofon och en tavla att använda vid en eventuell söndagsskola . Efter mötet delade jag ut tandborstar till alla barnen i församlingen. De blev väldigt tacksamma för samtliga gåvor.

...donations to roma comunity

Den här veckan plockade barnen blommor nästan varje dag för att ge dem till lärarna på skolan.

Jag använda mycket energi varje dag på vikten av att inte skolka från skolan och att visa uppmärksamhet i skolan till undervisningen samt att läsa hemma och försöka förstå det de läser, göra läxor med hjälp av de skrivna förklaringar som finns i läxböckerna i stället för att använda tiden på spel på telefonen. Sade också att de skulle hjälpa varandra.

Det var en mycket intensiv vecka där jag samtidigt kände mig nöjd med jobbet som jag fick göra med Guds hjälp.

Tack så mycket alla vänner i Sverige!