Aktivitetsrapport 181 mars nr 1 från Marian

Flera familjer donerade kläder, skor och skolväskor till barnen i kindergarten i Viperesti. Jag bytte från vinter- till sommardäck på bilen. Köpte skolmaterial och mat.

Då jag kom fram till Viperesti på måndag morgonen delade jag ut donationerna och efter det gav jag barnen snacks innan de gick i gång med sina hemläxor.

Tisdag morgon gick jag på hembesök i det romska området och delade ut donationer på två ställen. Jag träffade en av lärarna och inbjöd återigen till ett besök på centret.

Den här veckan gav jag många motiverande råd eftersom jag har noterat att en av huvudorsakerna till att barnen lär sig dåligt är att de använder mycket tid på sina mobiler med spelande. Barnen förstod vikten av hur man använder sin tid och lovade att de skulle studera när de kom hem i stället för att spilla tiden.

Tisdag kväll hade vi en tid av gemenskap för barn och vuxna. Fem av barnen läste bibelverser utantill, vi bad och läste om den förlorade sonen. Det var en välsignad tid.

På onsdagen fick jag skjutsa barnen till skolan därför att minibussen inte kom.


Det var en stressande vecka där jag insisterade mycket på läsning och skrivning för ettorna, och bråkräkning med tvåorna som de inte hade begripit i skolan, varför jag repeterade denna undervisningen. Treorna hade muntliga och skriftliga övningar i rumänska.

Fredag 8 mars på Internationella kvinnodagen hade barnen ledigt från skolan, så jag gjorde i ordning lunch för dem och packade den.

...Bibles for pupils...

Trots stress osv lärde barnen sig mycket och det gjorde mig glad.

Tack så mycket till våra kära vänner i Sverige!