Vecka 58 (december II 2018) aktivitetsrapport från Marian

Se EXTRA bilder nedan 

Innan avresan till Viperesti slog jag in julgåvorna till barnen med deras namn på. Jag handlade det som behövdes för veckan och fyllde bilen med hjälp av min familj.

Dag 1 ... Jag åkte iväg mycket tidigt och kom fram innan nio. Jag fick hjälp med städning och eldning av en familj som ställde upp med detta.

Barnen kom och de läste läxor med min hjälp. Då de var färdiga med läxorna jobbade några med läsning och andra skrev på tavlan.

Idag satte jag in isolering på entrédörren mot kölden.

Till lunch fick barnen hamburgare och apelsiner. Sedan skjutsade jag dem till skolan.

visit in a family...

visit in a family...

Dag 2 Det kom flera barn idag än igår. De som hade matteläxor gjorde dem och andra läste och skrev. De fick kex till frukost och till lunch hamburgare och apelsiner.

Jag och barnen läste ordspråk tillsammans och jag förklarade vad de betydde.

Idag gick jag på hembesök för att ta reda på varför ett barn inte hade kommit till centret. Där fann jag, förutom den lilla flickan som inte hade kommit för att hon var sjuk, sex syskon hemma. Vi talade om vad de behövde göra för att hålla kylan borta inomhus. De berättade att de hade problem med taket.

Dag 3 Idag koncentrerade vi oss på matte för de som går I fjärde klass. Barnen hade skriftliga uppgifter och några gjorde dem på papper medan andra fick gå fram till tavlan för att lösa dem.

De fick också skriva en uppsats på rumänska som skulle handla om vintern. De får fortsätta med den I morgon. Lunch.

Idag köpte jag två bitar tak-plywood till den familj jag besökte igår.

Sedan gick jag hem till familjen med den blinda pappan.

...two plywood boards for covering the triangle in the roof

...two plywood boards for covering the triangle in the roof

Dag 4 Idag var en vanlig dag med glada barn. De hade inga läxor idag eftersom vinterlovet börjar I morgon, men jag arbetade med fjärdeklasseleverna och förklarade bråkräkning och aritmetik. De yngre skrev brev på rumänska och läste en text.

Det kom några föräldrar idag för att vara med. Vi fick hamburgare och äpplen innan barnen gick iväg till skolan för att fira Jesu födelsedag.

Jag gick till lagret för att paketera leksaker som jag vill ge till barnen I morgon.

...helpers

...helpers

Dag 5 Det hände mycket idag och barnen var nöjda. De kom tidigt och eftersom jag hade bett föräldrarna komma gjorde jag I ordning lunch redan 10.30. Innan dess målade och ritade de.

Föräldrarna kom kl 11. Jag läste från bibeln om Jesu födelse. De kunde inte läsa och några av dem hade inte hört berättelsen förut!! Sedan talade jag lite med dem om julen.

Sedan blev de utdelning av leksakspåsar. Jag hade numrerat dem 1-19 och lagt lappar I en hatt så de kunde dra ett nummer som passade till påsarna. På det sättet fanns inget utrymme för avundsjuke varken hos barnen eller deras föräldrar. De gillade detta. Efter det fick de sina individuella paket med sina namn på. De packade upp och både barn och föräldrar blev väldigt glada. Föräldrarna berättade att sedan deras barn började I centret har deras skolresultat förbättrats och de tackade för detta.

Nu har barnen vinterlov och vi önskar god jul och gott nytt år med ett tack till alla svenska vänner för all support under 2018.

..mounting hand paper holder

A garden with flowers, Cristina 10

My house and my family, Dragoş 9

..first snowman

Winter, Cristina 10

..a blind father, but open for Jesus!

Winter...wellcome!, Andreea 9

...new shoes Klicka på bilden för att se allt