Aktivitetsrapport från Marian vecka 176 december 2

Vi tog emot en extra penning gåva för barnen i Viperesti att använda i samband med julen. Jag gjorde i ordning paket till alla barnen i Viperesti med deras namn på, men ordnade också med några paket till en del barn som går i femman eller sexan och som tidigare har gått på dagcentret.


Jag köpte mat till barnen samt skolmaterial. Tog med material för att göra gården utanför centret ljusare eftersom det är mörkt nu. Sedan ringde jag några av föräldrarna och bjöd in dem till vår julfest på tisdag kväll.

Jag köpte godis och frukt som jag lade i 31 påsar – en för varje barn som har bjudits intill festen på tisdag.


Barnen kom med stor glädje och tålamod varje dag fast de hade massor av läxor. De hade så mycket att göra att vi inte hann med allt varje dag och jag fick skjuta på några av läxorna till dagen efter, så jag kunde förklara dem innan de gick i gång med att lösa sina uppgifter.

Förutom speciell uppmärksamhet på läxorna med varje barn sätter jag också av tid till rådgivning som motsvarar barnets ålder,  uppförande och karaktär.

På tisdags morgonen tog jag med mig två av barnen till frisören, eftersom jag hade sagt till dem att klippa sig men förstod att familjen inte hade råd att betala för detta.

Tisdag kväll 4.30 hade vi en stund av gemenskap där vi bad, sjöng psalmer, läste om Jesu födelse som Guds gåva till oss människor. Det var också en avslutnings fest på detta året. Till slut gav jag dem julklapparna, påsarna med godsaker och leksaker till varje barn. Det väckte stor glädje.

Mihaelas mamma som har en tjej som har gått fyra år på dag centret, tackade för att hennes dotter klarar sig mycket bra med sina studier nu när hon går i femman och att det hör ihop med den tid hon var med på centret.

Barnen från centret och föräldrarna tackade för den hjälp de får på centret och skickade med en hälsning till alla med önskan om hälsa och välmående.