Aktivitetsrapport 175 december 1 från Marian

Jag tog emot donationer, köpte barnens älsklingsmat och fyllde bilen på söndagskvällen. Måndag morgon åkte jag iväg och kom fram till ett snöfyllt Viperesti. Jag lade in maten i kylskåpet och mattor för fötterna under varje bord, satte på radiatorn och värmaren, parkerade bilen och väntade på Denis där. Hans mamma brukar nämligen följa honom till parkeringsplatsen.

Barnen kom, satte sig och gick i gång med sina läxor. Varje barn behöver hjälp och medan jag hjälper ett av dem misslyckas ett annat med sina läxor, så att vi får sudda ut misstaget och gå igenom läxan igen, så att barnet förstår uppgiften.

Varje barn

behöver hjälp.

På tisdag kvällen hade vi en tid av gemenskap där fjorton barn och föräldrar kom. Vi bad och jag lärde barnen några psalmer innan jag läste från Lukas och berättade om Josefs resa med Maria till Betlehem och om Jesus födelse. Det var välsignat!

Denis fyllde åtta år på onsdagen, så jag köpte godis till honom. Vi sjöng för honom och firade lite.

...Denis's birthday

Jag sade till barnen att vi skulle ha julfest nästa tisdag och därför har barnen övat på julsalmer och dikter som de ska framföra på festen.


Jag talade också med vår värdinna och bad henne tända några ljus utanför när vi ska ha festen som vi startar 16.30 när det är mörkt.


Till och med under rasterna skapade barnen något.

Barnen har börjat tala vårdat till varann i skolan. Jag har lärt dem att svara fint och fråga vänligt när de behöver något och att de ska säga förlåt när de gör fel och tack när de får något.


Det var en bra, välsignadvecka där barnen gjorde tydlig framgång..

Tack så mycket till våra kära svenska vänner!