Aktivitetsrapport Vecka 158 mars II

På min lediga vecka köpte jag förnödenheter och ett glas till fönstret som Justins pappa krossade under installationen. Jag fick ett däck till en vagn från Viperesti. Jag köpte mat till barnen på Centret och croissanter till barnen i det romska samhället.

Den här veckan åker inte barnen till skolan med minibussen eftersom den har gått sönder, så vi promenerade till skolan varje dag.


Av mig fick barnen varje vecka tips om hur de ska bete sig i skolan, om framtiden för de som lär sig och de som inte lär sig, att vara respektfulla mot äldre människor, att undvika dåliga miljöer, om kroppshygien, etc.

En dag tog jag med Ștefan till frisersalongen för att han hade långt och ovårdat hår, sedan tvättade jag hans ansikte för att han hade pennklister i pannan och på kinderna. Jag klippte också deras naglar.

Det regnade på onsdagen så jag gick inte till samhället, men jag gick på torsdagen och tog med mig vagnsdäcket till en lokal och fönstret till Justins hus. Människorna här uppskattar att någon kommer till dem för att prata med dem, förstå dem, hjälpa dem, och det gör att de inte känner sig övergivna av Gud.

Den ekonomiska donationen från Susanne Thersthol lämnades till familjen.


Den här veckan var det mycket arbete med de nya matematik kunskaperna som barnen fick i skolan, och jag repeterade mycket tills barnen förstod. Det var stor tillfredsställelse bland andraklassarna efter att de lärt sig utföra de nya uppgifterna.

Det var en mycket bra vecka, jag tackar Gud och tackar våra vänner i Sverige för engagemanget i detta uppdrag i Viperesti.

2023-03-25

Socialsekreterare


Marian Marinică