Aktivitetsrapport från Marian vecka 112 mars II 2021

Förberedelser inför missionsvecka 112: Jag fick en elspis, handlade mat: hamburgare, salami, ost, bröd, choklad- och sylt donuts, apelsiner, choklad, servetter. Jag fyllde upp bilen med hjälp av mina barn och på morgonen startade jag resan med häftig snö, men kom fram säkert.

Jag satte på radiatorn och luftvärmare eftersom det var mycket kallt. Därefter hämtade jag barnen till centret i bilen då vägen till centret från deras hem är lång. Jag gav spisen och några köksattiraljer till familjen som hade haft eldsvåda. Familjen håller på att bygga ett nytt tak, men har ingenting kvar inne i huset.

...waiting the children for Center..

...waiting the children for Center..

Barnen kom och vi startade med frukost innan läks läsningen började. Fjärdeklassarna hade bråkräkning, andraklassarna gjorde rumänska och förste klasserna skrev brev. Efter avslutat program följer jag barnen till minibusstationen tills skolbilen kommer.

Jag gick på hembesök och donerade mat och kläder. Jag passade på att tala med dem om Gud, deras sociala situation och hur det står till med barnen.

Låset på dörren intill centret var sönder, så jag tog isär den och lagade den.

Förutom varje dags hemarbete får barnen ta emot motiverande råd och vi talar om korrekta livsattityder som ärlighet, punktlighet och ansvar och dessutom ingår spel, teckning och målning. Jag har också gjort hopprep för barnens idrottstimmar i skolan.

Stefan said, rich food like rich people

Stefan said, rich food like rich people

Barnen var mycket glada för att göra läxor och för att de förstår läxorna. De gillar maten och atmosfären i centret. Det finns fler barn som vill vara med men vi har inte tillräckligt med utrymme. För att bli mer effektiva men också på grund av pandemin beslöt jag att ta med mig arbetsbordet från centret till Bukarest för att dela det i tre mindre bord så att en person kan sitta vid varje bord.

..rudimentary field work

..rudimentary field work

Det har varit en bra vecka. Ett stort och varmt tack till våra supportrar i Sverige och till kyrkorna i MER. Gud välsigne er alla!

.breakfast prayer

...food for families

..little recreation before school

..to the school bus station

...slowly, slowly you will reach someone

...meal is served!

Ștefan 7 years

...food for families

..a lot of homework

. Valentin 7 years