Aktivitetsrapport frånMarian vecka 159 april I 2023

Jag köpte in skolmaterial och mat till centret: hamburgare, salami, ost, bröd, coissanter och äpplen och med detta och donationerna jag hade fått drog jag iväg och kom fram till Viperesti på måndag morgon.

Barnen kom med stor entusiam. Ett av dem kom redan en timme innan starten. Det fanns även ett barn som inte dök upp, så jag gick hem för att besöka honom och fann honom sjuk i sin säng. Jag gav honom en bok med historier och hans mormor försäkrade mig om han skulle komma till centret nästa dag.

Barnen i andra klass hade inga läxor, men jag bad dem om att kopiera en text i sin rumänska skrivbok för att checka kalligrafi, skrivtecken och placering av meninger.

Barnen i fjärde klass hade hemläxa i vinklar och parallella linjer. Jag förklarade för dem och de var väldigt glada för att nu förstå det som de redan hade lärt sig i skolan, men utan förståelse.

Det regnade en massa den här veckan och eftersom skolans minibus fortfarande är sönder skjutsade jag barnen till skolan i det häftiga och kalla regnvädret.


Denna veckan var den deninternationella dagen för romer och en liten flicka från centret, Mihaela, var med i en show som är dedikerad till denna etnicitet.

På onsdagen vid tre tiden gick vi till det romska samhället där vi hade en timme med evangelisation. Vi bad, sjöng och proklamerade Guds ord. En av de som var med sade redan innan vi började att han ville ta emot Jesus i sitt hjärta.

Efter det delade jag ut donationer till föräldrar och barn som tog emot det de fick med glädje.

Denna veckan gick jag till skolan för att tala med läraren för andra klass och hon gav mig sitt omdöme för var och en av eleverna i centret samt skriftligt feedback.

Feedback teacher second class, Viperesti

På fredagen började påsk lovet för barnet. Det håller på till 17 april.


Veckan var mycket bra med många aktiviteter och ny kunskap för barnen både i skolan och påcentret.

Irinel 10 years

Nicu 9 years

Rebeca 9 years

Ștefan 10 years

Valentin 10 years

Vi tackar Gud väldigt mycket för det stöd vi får från er, kära vänner från Sverige.