Aktivitetsrapport vecka 147 oktober I

Jag fick några donationer och köpte barnens mat: hamburgare, korv, skinka, salami, skivad ost, bröd, äpplen, senap, ketchup, pappershanddukar och croissanter.

Jag kom i måndags vid niotiden, värden var inte hemma, han var iväg till skogen för att plocka svamp för att sälja på parkeringen. Jag lade maten i kylen.

Jag gick hem till en pojke i tredje klass för att ta honom till centret istället för Alexandru som inte längre går dit på grund av det långa avståndet från hans hem till centret.

Pojken heter Guță, han går i tredje klass men han har väldigt svårt med inlärning. Det blir en ny utmaning för mig som jag trivs med.

Sedan gick jag till andra änden av byn för att hämta Mihaela.

 

Varje morgon äter barnen frukost, sedan går de för att göra sina läxor.

 

 

 

 

Den här veckan fortsatte jag med demonstrationer och lektioner om jordens rotation kring sin axel vilket resulterar i dag och natt. Barnen var glada över att få reda på detta.

Vuxna är just nu upptagna med att plocka frukt, nötter eller bär att sälja på parkeringen.

Jag hade också gemenskapsmötet kl 18.00. Den här kvällen kom bara barn med vilka jag bad "Fader vår" bön och sjöng med dem.

Varje dag fick barnen akademisk, medicinsk, moralisk, social, motiverande och livsrådgivning.

Efter att ha gjort läxorna hade barnen en stund utomhus eller byggde något av kartong eller tittade på jordklotet, detta för att göra det lättare för dem att tillgodogöra sig lektionerna i skolan.

Fjärdeklassaren Robert var inlagd på sjukhus i en vecka, men inte för blindtarmsinflammation som jag sa förra gången..

Det var en väldigt bra vecka.

Stort tack för insatsen från våra vänner i Sverige som stödjer detta uppdrag!

Socialsekreterare 15.10.2022

Marian Marinică