Aktivitetsrapport 77 från Marian (oktober 2019)1

Innan avresan hämtade jag donationer for Viperesti och handlade inför resan: pizza, hamburgare, senap. päron, äpplen, servetter m.m. Dessutom fick jag en gåva bestående av philadelfia ost och salami till barnen på centret. Det fick de som frukost på morgonen.

Between weeks 76-77, donations

Between weeks 76-77, donations

Jag kom fram måndag morgon med fullastad bil och några av föräldrarna fanns där för att hjälpa mig med att lasta av och lägga maten i kylskåpet. Barnen fick ostmackar och efter det gick de i gång med läxorna. De hade många läxor i matte och rumänska.

En av dagarna stannade jag till bredvid viceborgmästarens bil och talade med honom om aktiviteterna på centret, och om behovet av ved samt möjligheten för att erbjuda glasögon till de på kommunkontoret som eventuellt behöver detta.

Jag gjorde i ordning ett team av föräldrar som satte ihop individuella paket med de sakerna jag hade fått till familjerna. Jag gjorde även i ordning donationer till andra familjer i Viperesti som har behov.

Barnen lånade böcker från centrets bibliotek

Denna veckan kom en liten flicka som inte hade kommit till centret under sommaren. Hon var väldigt glad för att komma tillbaka. Det kom två nya barn också: Florin och Luca.

Glasögondonationerna fortsatte denna veckan, inklusive de till viceborgmästaren. Jag talade med en lärare och våra aktiviteter på centret och berättade för honom att vi har några platser lediga.

Jag gav barnen asker med Philadelfiaost som de kunde ta med sig hem. Ett av de nya barnen fick en skolväska. Jag gav också penninggåvan från Susanne T till en behövande familj.

Den här veckan åkte jag till skolinspektoratet i Buzau för att förnya samarbetsprotokollet för Viperesti. Här träffade jag direktorn och vicedirektorn som besökte Sverige. Vi talade om de aktiviteter vi håller på med i Viperesti och om den respons som har kommit från föräldrar och lärare. Damerna sade återigen att de uppskattar vårt engagemang och återupplivade sina varma känslor överför vännerna i Sverige.

Vid nästa besök till Viperesti kommer jag att få protokollet.

Jag fick feedback från en lärare i 5 klass som sade att hon ser skillnad mellan de som har varit med om aktiviteterna på centret och de andra barnen.

Det var en bra vecka med många aktiviteter och gott resultat. Tack så mycket till våra svenska vänner.

..homework

..homework

För att se TRYCK PÅ BILDEN

...new comer, Luca 9

..borrowed book

...new comer, Florin 10

..pause time...

...Thank you very much...our Swedish friends!