Vecka 74 II – aktivitetsrapport från Marian

Förberedelser: Jag samlade in donationer från olika kristna, checkade och lagade kylsystemet, bytte olja och filte i bilen. Dessutom tryckte jag ut material från nätet för barnen på dagcentret i Viperesti.

Söndag kväll lastade jag bilen och då jag kom fram till Viperesti kring nio fanns barnen på plats. De och några av föräldrarna hjälpte mig med att tömma bilen. Återigen fanns det inga stolar i centret. Jag ringde till viceborgmästarn och han sade att han skulle komma med stolar på tisdagen.

...canes for home..

...canes for home..

En dag var det en förälder som sorterade alla kläder och lade dem i påsar för varje familj och torsdag och fredag kom familjerna för att ta emot donationerna. Barnen fick kött på burk att ta med sig hem. De fick Mars eller Snickers chocklad varje dag också.

18...Mars and snickers for all...

18...Mars and snickers for all...

Det kom fler barn för varje dag och efter fika gick de igång med hemarbete innan de fick rita eller måla i en timme. De kunde även göra andra saker som att göra olika saker av papper.

Den här veckan fick barnen tre olika val till lunch: korv, hamburgare eller pizza och därefter frukt.

Vi hade inget vatten i centret denna veckan.

Några av barnen lånade böcker frön centrets bibliotek.

Varje dag såg barnen på Böckernas Bok, målade och löste korsord (ett nytt sätt att tänka och hitta ord).

De hade också några matteövningar och även om det var hårt för dem förstod de att de måste göra detta. De skrev uppsatser som de fick läsa upp efteråt.

..I read my composition...

...glasses for old people in Viperesti

...glasses for old people in Viperesti

Jag erbjöd social rådgivning till en familj som går igenom stora svårigheter, jag fortsatta erbjuda glasögon till äldre personer, gav motiverande, andliga och sundhetsråd till barn och föräldrar.

Denna veckan var full av utmaningar och många telefonsamtal med föräldrar, men med bra resultat, vilket gör mig glad.