Aktivitetsrapport från Marian vecka 180 februari nr 2

Jag tryckte ut några skoluppgifter för barnen hemma, köpte mat till dem och en spegel för den stora familjen i Viperesti. Jag fyllde upp bilen med grejerna på kvällen och åkte i väg måndag morgon.

Denna veckan var det skollov, men barnen kom ändå med stor glädje. De hade skolväskorna med sig eftersom de tog med sina läxor. Förutom läxläsning fokuserade vi på lovet så att vi hade till praktiska aktiviteter och att titta på Böckernas Bok.

Jag gick på hembesök hos den stora familjen, monterade spegeln på väggen och satte upp en lampa i taket. 


Jag gav dem en plastbox för kläder och en stol som barnen kunde använda när de gör läxor. Tidigare har de suttit på sängen när de har gjort detta.

Barnen var mycket nöjda och glada för allt som hände. De tyckte om sina aktiviteter, och det är det enda ställe i kommunen där barnen fått delta i aktiviteter som badminton, hur man använder datorn och hur man bygger saker av trä med en limpistol.

Tisdag kväll hade vi gemenskapskväll: bad, sjöng och läste om två helanden som Herren gjorde. Efteråt frågade jag barnen om vad de förstod och om vad de gillade i berättelserna. De svarade mycket bra.

En annan god nyhet är att ett av barnen som har gått på centret, en pojke som heter Luca, har tagit emot Jesus.

Under lovet hade jag möjlighet att gå igenom grundläggande matte med barnen förutom de läxor de hade i franska, där jag återigen lade vikt på fonetiska regler. Jag gick igenom addition och subtraktion med barnen i ettan.

Jag gav dem rikligt med skolmaterial för nästa vecka och tog reda på det som behövdes inhandlas angående kommande aktiviteter.

Det var en nyttig vecka rent akademiskt, men också praktiskt och andligt.

Tack så mycket kära vänner!