Aktivitetsrapport vecka166 juli II 2023

Under min lediga vecka fick jag en stor mängd croissanter som gåva från fabriken som gör dem. Jag lade dem i alla kylskåp i mitt hus, men alla fick inte plats. Jag behöll dem till 10 juli då jag åkte till Viperesti.

Jag köpte mat till barnen, lastade bilen med donerade kläder, skor och andra saker som jag lastade av då jag kom fram. Jag lade in maten i kylskåtet och croissanterna i min värds kylskåp. Sedan satte jag på teven och ringde för att meddela att jag hade kommit. Jag hämtade Mihaela och hennes bror Andu, delade ut några donationer och klockan 10 började barnen och jag våra aktiviteter.

Som vanligt får barnen fika klockan 10 och 11.10 får de leka och klockan 12 blir det lunch och efter det ser de på episoder från Böckernas Bok.

Flera av familjerna från Viperesti har varit borta från hemmet för att ta hand om potatis under åtskilliga månader. De gräver skjul i marken som de bor i undertiden.

Denna veckan övade barnen i ettan på att skriva bokstäver och siffror och barnen i trean övade diversa matte uppgifter och att läsa och känna till siffror upp till 1miljard. Barnen var mycket nöjda med att de lyckades med detta.

De yngre barnen lärde att ta foton med plattan, de byggde saker av kartong och hus av trä som de klistrade samman med en limpistol. Jag lärde dem om magnetens egenskaper och om ett objekts tröghet. De klippte, tecknade och målade.

Onsdag kl 18 hade vi gemenskap förvuxna och barn. Vi bad, sjöng och läste Guds ord om Lazarus och den rika mannen. Det var en välsignad stund. Barnen sjöng med av hela sitt hjärta och vi njöt alla av gemenskapen med Herren och varandra.

Det kom tre nya barn till centret denna veckan. Denis på 7, David på 9 och Andrei (Andu) från klass 0. Vi hade 8 barn tillsammans i vårt lilla center och temperaturen inomhus var 370.

Det var en tröttsam men mycket god vecka som vi alla var glada för.

Tack så mycket till Gud och våra svenska vänner som tar hand om oss.