Vecka 54_aktivitetsrapport från Marian

Innan min femtiofjärde resa till Viperesti hämtade jag humanitär hjälp som jag ställde I min källare. Jag köpte in skolmaterial, mat och frukt till dagcentret. Fyllde bilen söndag kväll.

Dag 1 ... och måndag morgon åkte jag till Viperesti där jag kom fram 09.40. Jag tömde bilen med hjälp av två föräldrar, och lade in maten I kylskåpet.

Kl tio kom barnen. De fick ett mellanmål och gick igång med sina läxor. Jag hjälpte dem vid behov.

Till lunch fick barnen hamburgare och apelsiner. Då magarna var fyllde följde jag dem till skolan.

Sedan gick jag på hembesök. Jag besökte en fembarnsfamilj som fick en kvalitetsssäng med full utrustning. De behöver reparera lite på huset, och behöver hjälp med detta.

Dag 2 Jag gick I väg tidigt för att köpa något till fembarnsfamiljen. Efter de kom barnen tilll centret, fick mellanmål och gjorde läxor: rumänska och matte. Då de var färdiga med läxorna fick de gå ut och leka lite I friska luften. Därefter fick de hamburgare och bananer innan de gick till skolan.

I dag gjorde jag två hembesök. Först hos fembarnsfamiljen och Till min stora besvikelse hade de sålt sängen de fick igår.

Det andra besöket var hos familjen med den blinda pappan. Han fick lite saker.

Dag 3 Barnen fick fika men var inte desto mindre rastlösa och ouppmärksamma redan från starten. De hade många läxor. Det slutade dock med att de löste sina uppgifter och att de förstod dem. Därefter fick de hamburgare och bananer. Några föräldrar kom för att få hjälp.

Dag 4 Idag var en bra dag. Barnen fick gå fram till tavlan för att lära sig grammatik. Det var svårt för dem, men de lärte sig och blev glada över att de lyckades.

Före läxläsningen hade barnen fått mellanmål och till lunch fick de korv som de åt med stort nöje. Efter det kom några föräldrar för att ta emot hjälp.

Dag 5 Idag hade barnen återigen mycket läxor I rumänska och matte som vi gjorde gemensamt och som barnen förstod. Inte alla barn kommer till centret varje dag, mycket beroende på graden av föräldrarnas ansvarsfullhet.