Vecka 135 april I aktivitetsrapport från Marian

Jag tog emot donerade kläder och skor. Köpte mat till barnen: hamburgare, pizza, sandwich, salami, ost, bröd, donuts, ketchup, äpplen och apelsiner.

Lastade bilen söndag kväll och åkte till Viperesti följande morgon. Då jag kom fram lade jag maten i kylen. Barnen kom fyllde av entusiasm iklädde sina nya skoluniformer som skolan tvingar föräldrarna att köpa till sina barn. Ett av barnen hade ingen uniform och jag ringde till hans mamma som sade att de inte hade pengar så de kunde köpa en. På måndagen efter skolan gick jag tillsammans med barnet till skolan och talade med läraren om denna situationen. Vi får se?

Varje dag hade barnen massor av hemuppgifter. Några av dem var nya och jag fick lära barnen hur de skulle förstås och hur de skulle lösas.

Lite färre föräldrar men flera barn kom till Te-klockan-sex-mötet tisdag kväll. Eftersom vi närmar oss påsken läste vi om Jesu korsfästelse. Barnen tyckte om när jag dramatiserade berättelsen. Vi bad och sjöng också.

Förutom hemläxor gav jag barnen råd varje dag angående sociala och utbildningsrelaterade ämnen .

En dag när jag väntade tillsammans med barnen på att minibussen skulle komma var det två av barnen som sprang över vägen för att nå minibussen som stannade på andra sidan av vägen. Chauffören, som var i sin fulla rätt att göra så, gav mig en reprimand och nästa dag talade jag med barnen om händelsen och hur allt kunna ha slutat med en olycka.

Det var en mycket tröttsam vecka (en av dagarna var jag yr) men samtidigt en nyttig vecka.

Tryck på bilderna

..Thank you very much!

Tack från

Marian