Aktivitetsrapport 90 april II 2020 från Marian

..donations at warehouse in Bucharest..

..donations at warehouse in Bucharest..

Mellan vecka 89 och 90 hjäpte Gud mig så jag kunde sälja min bil för 4000 euro. Alla dokument fick göras online eftersom icke nödvändiga sociala kontakter är förbjudna just nu.

Jag har letat efter en ny bil länge. Det är inte så lätt eftersom jag har flera krav: drivmedelsnål, stor bagageutrymme så att eventuella möbler kan transporteras, att den ska vara mångsidig och inte ha gått mer än 20.000 km samt ej vara äldre än model 2018.

Jag känner ansvar inför köpet eftersom jag har sponsrats med en del av köpesumman från Sverige och vill att givarna ska vara nöjda med det val jag tar. För tillfället håller jag på att förhandla om ett köp och när allt är klart kommer jag att berätta detaljerna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jag har även hämtat donationer och ska hämta ännu flera snart, men jag kan inte distribuera dem under pandemin.

Dessutom har jag förberett material, läxprov och matteövningar för barnen på centret. Den här gången när jag kommer med varor till Viperesti har jag sagt att de ska ha gjort det hemarbete jag delade ut till dem förra gången innan de får mer hjälp.

Måndag morgon handlade jag strikt nödvändiga varor och åkte iväg tillsammans med min son Mihai, 27 år.

På vägen dit ringde jag till familjerna och annonserade min ankomst.

Jag kom fram till Viperesti, delade ut mat och andra varor. Jag talade med familjerna om Jesus och om deras behov av att ta emot honom som sin personliga Herre och frälsare. Alla tog emot budskapet med glädje.

En mamma med många barn (åtta) var på lasarettet i Buzau pga att ett barn hon väntade dog. Familjens situation är dramatisk eftersom fadern har varit borte under flera månader och det är svårt för barnen att vara ensamma särskilt när det kommer till maten och att laga denna. Maten de fick var verkligen välkommen. De fick även lite pengar.

Jag besökte också den 13-åriga blivande mamman som väntar barn i maj. Hon fick några pengar avsatt för förlossningen och för bebisen.

Jag talade med varje barn om hur de skulle lösa matteövningarna jag gav dem och föräldrarna tog emot detta initiativet i en positiv ande, och sade att det skulle hjälpa barnen att träna sina hjärnor.

Några av de som fick uppgifterna började lösa dem med en gång som om de hade väntat på dem.

Några av de som bor i byn kom och berättade för mig om en svår situation för en mamma och hennes behov av barnkläder. De kom till lagret och fick välja de kläder de behövde.

...donations..

...donations..

Föräldrarna och barnen tackade väldigt mycket och bad för deras svenska vänner.

Det var en välsignad tid i Viperesti med underbara resultat.

Tack till alla svenska vänner!

Extra bilder nedan

..math

...Milk