Aktitivitetsrapport 100 från Marian

Skolan har börjat, vilket medför en förändring av aktiviteterna på dagcentret, nu när skolan ger barnen läxor.

Jag har hämtat många donationer (mattor, kläder, leksaker, babykärror, skor o.s.v.) som jag fyllde bilen med. Jag köpte även mat:plus lite annat hamburgare, pizza, korv, salami, chocklad, äpplen, våtservetter, ansiktsmaskor. Jag kom fram tidigt på måndagen. Det fanns redan en mamma där som var redo att hjälpa till med städning.

Barnen kom, fick fika och gick i gång med läxorna, som de hade många av både i rumänska och matematik. Till lunch ville de ha hamburgare (några ville ha två) och de fick också äpplen och en bit chocklad. Alla barnen bär ansiktsmask och desinficerar sina händer.

Efteråt följde jag dem till skolans minibuss som kör dem till skolan.

Denna veckan började tre nya romska barn: Razvan, nio år, Dorian, sju år och Guguta, sju år. Razvan går i trean men kan varken läsa eller skriva. Det är mycket arbete med honom, men samtidigt med att jag tar hand om honom har de andra barnen många uppgifter att lösa som inte endast ska göras men också förstås. Det är en utmaning.

Răzvan 9

Kilck på bilderna

Dorian 7

När nya barn börjar får föräldrarna skriva under på att de accepterar betingelserna för att eras barn deltar i dagcentrets aktiviteter.

Goguță 7

Denna veckan städade vi ett rum bredvid klassrummet som vi använde till kök. Vi har inte allting vi behöver där, men vi är nöjda med det vi har.

Denna veckan kom det flera människor från byn för att få läsglasögon.

Jag delade ut donationer till familjer, men jag kunde inte täcka allas behov.

Jag lade märke till en liten flicka som stod på parkeringsplatsen med sin mormor för att sälja bär och som fick en gurka till lunch. Jag frågade henne vad hon hade ätit den dagen och hon svarade: ingenting. Jag bredde en smörgås till den lilla flickan som tackade mig.

..the means of survival in Viperești

..the means of survival in Viperești

Det var en intensiv vecka med kvalitet. Det märka att barnen är glada för ta del i centrets program och glada för att de förstår det de lär sig.

Se extra bilder nedan

Kilck på bilderna

..the means of survival in Viperești-1

..the means of survival in Viperești-2

I understand better on the board!

..first come, have breakfast

..to the minibus station
..to the minibus station
..to the minibus station
..to the minibus station