Aktivitetsrapport Vecka 157 mars I

Förra veckan skars ett glas fel, så jag gick till fönsterbutiken igen för att skära ett nytt till en innerdörr och även ett annat fönsterglas till Justins hus.

Jag köpte mat: hamburgare, korv,  salami, ostskivor, äpplen,  bröd, croissant,  chokladkakor, antibakteriella våtservetter, torrservetter.


Jag kom säkert fram till Viperesti, jag la maten i kylen och åkte för att hämta Mihaela hemifrån.

..life in comunity

På måndagen kom barnen, åt frukost och började med sina läxor. I slutet av dagen efter lunch när de var redo att åka, gick jag hem till ett barn som heter Nicu som inte hade kommit till centret för att de hade lämnat staden. Mamma sa att Nicu skulle gå till centret och till skolan imorgon, men jag insisterade, hon klädde på honom och alla barn gick till skolans minibuss hållplats. Jag gav Nicu hamburgaren som takeaway.

... to school

Barnen i fjärde klass skrev ett uppskattningsbrev till mig där de sa hur mycket de värderar mig och hur mycket de tycker om dagcentret, och kallar det "det bästa dagcentret". Vi njöt tillsammans!

Den åttonde mars kl 10.30 hade barnen en liten ceremoni i skolan med anledning av Mors dag, därför bad jag föräldrarna att låta barnen träffas på Centret från 12.30. De gick med på det.

På onsdagen gick jag till det fattigaste området i Viperești-kommunen där jag satte i glaset i ett fönster och en dörr hemma hos Justin. Sedan hade vi en stund med evangelisation där vi bad, sjöng och där Ordet predikades. Det var väldigt bra och lyssnarna frågade mig med intresse när nästa möte blir. Några av föräldrarna sa att de skulle bilda ett team och gå till borgmästaren för att be honom ge tillbaka dag centret vi använde tidigare. Vi får se hur det blir.

...Ștefan, big progress

Jag har också gjort en lista över familjer och barn i det här samhället för att kunna ha en överblick över deras behov som är mycket stora.

...a little recreation

Hela veckan arbetades intensivt för att alla barn skulle få och behålla den information och de råd de fått.

Stort tack till dig i Sverige som står barnen från Centern och romerna från Viperesti nära. Gud välsigne dig!


11/3-2023


Socialarbetare

Marian Marinică