Vecka 94 juni II aktivitetsrapport från Marian

Förberedelse: Jag laddade ner några barnfilmar, en bok med pussel och en om hur man lär sig att skriva. På söndagkvällen hjälpte min fru mig med att lasta bilen full av donationer och tidigt måndag morgon äkte jag iväg till Viperesti.

Jag kom säkert fram och en mamma och hennes dotter hjälpte mig med att lasta av.

Antalet barn som kommer till centret ökar för varje dag. De väljer vad de vill äta: t.ex. Bröd med pate, salami eller ost och till lunch hamburgare, korv eller pizza. Till dessert fick de äpplen eller bananer och som en extra överraskning en liten kaka med chocklad eller en våffel med hasselnöt.

Det har regnat under flera månade i Rumänien och det är många översvämningar så att komma till centret är en utmaning eftersom barnen inte har passande kläder – de har inga gummistövlar eller paraplyer, men ändå kommer de. Jag skjutsade barnen till centret varje dag eftersom deras föräldrar inte hade möjlighet att lämna hemmet för att följa dem och andra gångar regnade det helt enkelt för mycket.

Barnen har börjat gilla att läsa och de låner alltid böcker från centrets bibliotek.

Barnen har börjat gilla att läsa och de låner alltid böcker från centrets bibliotek.

Några av barnen som kom denna veckan hade inte varit här på länge.'

 

Desinfektionen av centret med specilmedel fortsätter än.

Varje dag gick barnen prov i rumänska. Jag checkade deras förståelse, formuleringen av svaren, skrivningen, punktsättningen, grammatiken samt läsningen och betoningen av texten.

...lessons

...lessons

De fick se på „Böckernas bok” varje dag och sedan kommenterade jag det vi hade sett och vad man kunde lära sig av det vi såg. Barnen var glada och jag var väldigt nöjd själv när jag såg hur uppmärksamt de lyssnade och hur deras uppförande förbättras för varje dag.

Jag besökte även några familjer.

..in visit...blind man

..in visit...blind man

I slutet på veckan lottade vi ut leksaker och varje barn fick ta med sig hem de leksaker som de hade vunnit. Det gjorde de med stor glädje.

Det var en välsignad vecka med olka aktiviteter. Fokus låg speciellt på större kunskap i rumänska eftersom barnen hade bett om detta.

...reading time..

...reading time..

Extra bilder nedan

Klik på bilden

...o...this I like!

...emancipation at Viperesti

..practice on laptop
..practice on laptop
...a snack every day
...a snack every day
.mmm...so good!
.mmm...so good!
..and I, Thank you!

..and I, Thank you!

Tack så mycket till alla kära vänner i Sverige.