Aktivitetsrapport 163 juni I 2023 från Marian

Eftersom det var Internationella Barndagen köpte jag Kinderägg och chockladkex till barnen och sedan mat. Hamburgare, korv, salami, ost, bananer, äpplen, bröd, croissanter, servetter, ketchup, remuladsås.

Jag fyllde bilen med flera säckar med donationer och kom väl fram till Viperesti.

Jag ringde till några av föräldrarna och åkte sedan hem för att hämta Mihaela.


Det är fortfaranade strejk i Rumänien inom utbildningsväsendet, men varje dag efter frukost fortsatte vi som vi är vana med att göra uppgifter.

Jag delade ut kläder och skor till två familjer och sedan talade jag med dem om Jesus. De berättade om sin sociala och ekonomiska situation. En av familjerna skulle ge sig ut i skogen för att skära pinnar till tomater och gröna böner och den andra familjen skulle ge sig av till en annan region under några månader för att skörda potatis.

1 juni var nationell helg dag som vi firade på centret. Barnen gjorde inget hemarbete, men tecknade, målade och sedan bjöd jag in 25 barn från området för att ge dem godsakerna jag hade köpt till dem..

...painting for the first time at the Center

Barnen njöt verkligen av att få måla och var glada för att jag satta upp deras målningar på väggen som en utställning.

Fjärdeklass barna skulle räkna mått och vikt men de visste inte hur man gjorde, så jag förklarade för dem tills de förstod och kunde göra uppgifterna utan problem.

 ...Lustin's brother at the table and others

Två av barnen i första klass –Alexia och Ramona – visste inte hur man håller en penna på rätt sätt, men efter att jag lärde dem hur så kunde de det.

...small book made at the Centre

Vid 12 på fredagen slutade vi aktiviteterna på centret. Strejken fortsätter.

Det var en mycket bra vecka med gott arbete, så vi tackar Gud och våra vänner i Sverige.