Aktivitetsrapport från Marian vecka 112 september II 2021

received donations

received donations

Förberedelser: Jag tog emot många donationer till fattiga familjer i Viperesti. Jag köpte skolmaterial och mat till barnen: hamburgare, korv, ost, pizza, salami, senap, ketchup, kex, mjölkchoklad, frukt. Jag fyllde bilen med alltihop på söndagskvällen.

Jag startade tidigt måndag morgon och kom säkert fram. En familj hjälpte till med avlastningen och sorterade donationerna. Jag lade maten i kylen. Därefter gick jag hem till två familjer för att bjuda in deras barn till centret. Dessa familjerna hade inte skickat sina barn till skolan under en veckas tid. Jag uppmanade dem att skicka iväg barnen både till skolan och centret. Jag gav ryggsäckar till två barn.

breakfast

breakfast

De flest av barnens familjer kämpar för att få ekonomin att gå ihop och därför går de hemifrån för att plocka bär, nötter eller plommon och säljer dem för sin försörjning. Barnen lämnas ensamma och får själva ta hand om läxläsning förutom att klä sig och packa sina väskor inför skoldagen.

Det nya skolåret har börjat. Ett av barnen bor i andra ändan av byn (Michaela) och henne får jag hämta när hon ska på centret.

Några av familjerna är extremt oorganiserade och oansvariga angående barnomsorg och utbildning. Hemmen har brist på infrastruktur, möbler som bord, stolar och garderober. Även saker till barnen fattas. Jag får kämpa rejält för att övertyga familjerna om att de måste ändra sin attityd angående barnens utbildning. Det verkar som om budskapet tas emot och att de tillämpar det.

Aktiviteterna på centret är enormt viktiga, eftersom de förutom tillägg av akademisk träning också erbjuder rådgivning av olika slag.

Det kom fler barn än vi kan rymma första dagen på centret, men de fick alla frukost och gjorde sina läxor. Dessutom fick de lunch och undervisning från katedern.

Jag kontaktade en lärare och bad om skolschemat för de barn som var frånvarande från skolan. Berättade även att vi fortsätter aktiviteterna på dagcentret och det uppskattade han starkt.

to school

to school

Det var en utmattande vecka med med mycket bra resultat för barnen och vi njöt av tiden tillsammans.

Tack till er från barnen!

Extra bilder nedan

Klicka

.to Viperesti