Aktivitetsrapport från Marian vecka 109, februari I

Mellan arbetsvecka 108 och 109 hade jag massor av förberedande arbete rörande aktiviteterna i Viperesti. Vecka 108 skaffade jag det som behövs för „dagcenterdeltagarna” i Viperesti och för deras familjer: jag tryckte scheman för centrana, multiplikationstabellen, alfabetet plus varje bokstav i alfabetet i A4 format.

Jag gjorde två upphämtningar av två donerade klädskåp, köpte mat till barnen, ringde till några familjer från Viperesti för att vara säker på att de höll på med att göra sina barn redo för att gå till skolan (några av dem har inte alls varit i skolan under detta skolåret).

 

blood pressure device

Dessutom köpte jag två soptunnar, inneskor till två av barnen, soppåsar,

blood pressure device

bloctrycksmätare till den blinda pappan, linoleum till en mycket fattig familj.

crutch for grand mother

Jag donerade en krycka till en mormor som hade brutit sitt ben i skogen och reparerade en stol från en „center”.

Jag fyllde bilen och kom säkert fram till Viperesti. Barnen kom till de två lokaliteterna (inte allihopa) och efter frukost började vi göra det hemarbete som jag hade tagit med mig från Bukarest eftersom de hade en veckas skollov innan andra terminen börjar i Rumäniens skolor.

De nya aktivitetsförhållanden gör att jag upplever varje vecka i Viperesti som en utmaning eftersom jag inte vet vad jag kommer att hitta och hur värderna kommer att reagera på aktiviteten i sina hem.

På måndagen gick jag på hembesök eftersom barnet inte hade kommit till centret. Jag fann honom hemma och han hade inte alls tänkt att gå, men jag fick föräldrarnas tillstånd och tog honom personligen med till skolan.

..school suplies

..school suplies

I enlighet med målsättningen med vår mission som innebär att öka levnadsstandard, utveckling, utbildning och närhet till Gud för romska familjer i Viperesti, besökte jag flera familjer. I ett av hemmen lade jag in det linoleum jag hade köpt. Där upptäckte jag att flickorna inte hade gått till skolan pga att de inte hade något skolmaterial eller kläder för skolan. Jag besökte åtskilliga affärer i kommunen innan jag hittade det jag behövde. Jag köpte skolmaterialet och gick tillbaka till dem så att de två tjejerna som går i sjätte och åttande klass kan gå till skolan i morgon.

I ett av hemmen lade jag in det linoleum jag hade köpt.

I ett av hemmen lade jag in det linoleum jag hade köpt.

Barnen hade massor av läxor- Det kom flera andra barn som hängde med i våra aktiviteter.

Med början från nästa vecka kommer vi att ha våra aktiviteter i ett annat rum som inte har värme eller någon värmekälla. Jag kommer att använda en elektrisk radiator och vi kommer själva att betala för den el vi använder.

se bilder nedan:

..for Ștefan
..for Ștefan
..lunch at home
..lunch at home
...slippers for Irinel
...slippers for Irinel

Det var en mycket bra och händelserik vecka.

Tack så mycket till alla våra svenska vänner och understödjare.