Vecka 76 (september II) aktivitetsrapport från Marian

Förberedelser: Som jag brukar samlade jag in donationer och handlade det som behövdes inför besöket i Viperesti.

Jag kom fram vid niotiden. En förälder hjälpte till med att bära in allt från bilen. Skolan började! Toiletterna i centret hade spolats med en vattenslang av en förälder så att barnen kan komma till en renare omgivning, men det fanns inte heller vatten i centret i denna veckan, så vi får se hur det går.

Varje dag på centret började med fika och sedan studier med hjälp av mina förklaringar. De hade många läxor. Det var roligt att gå från barn till barn och hjälpa dem individuellt och se deras glädje när de förstod hur de skulle bära sig åt för att lösa uppgifterna.

Denna veckans lunch bestod av hamburgare, hotdogs, pizza och äpplen.

I linje med principen för MER "hjalpromerhemma" gjorde jag hembesök hos några familjer för att se hur jag kunde hjälpa dem. En av familjerna som hade brandskadats fick en teve. En annan familjj fick LED-lampor och ett skrivbord. En tredje familj fick komponenter till en desktop.

..in a visit...

..in a visit...

Jag gick också hem till Mihais familj. Jag talade med den blinda pappan om hans hälssa och han sade att han känner sig „som en fånga i en cell” och att han har haft panikattacker flera gånger. Jag talade också om Jesus, sjöng och bad.

En mamma kontaktade mig på vägen och sade att hon inte hade kläder till sitt barn som dög för att skicka honom till kindergarten, så jag sade till henne att hon kunde komma nästa dag med sitt barn och hitta några lämpliga kläder. Hon kom och var väldigt nöjd och glad.

Jag gav motiverande råd och uppmuntran varje dag till barnen.

Vi har ett par barn med större hälsoproblem, mental retardation, men dessa barnen har förbättrats enormt på alla områden – både när det gäller skol- och och hälsostatus.

Det var en bra vecka och jag gav dem en god start med mina läxförklaringar och hur man ska tänka generellt.

...a source of money from the forest
...a source of money from the forest

Klicka på bilderna