Aktivitetsrapport 124 oktober II 2021 från Marian

Förberedelser: Det var så många som ville ge donationer till Viperesti att det tog mera än en dag i anspråk att hämta dem. Jag var tvungen att uppbevara en spis och en tvättmaskin i bilen under en hel vecka eftersom jag inte hade någon som kunde hjälpa till med av- och pålastning hemmavid.

 

Jag handlade mat till barnen: pizza, hamburgare, korv, salami, ost, bröd, ketchup, senap, tangeriner, bananer, äpplen, kex och servetter.

Söndag kväll fyllde jag bilen till maxgränsen (mer än någonsin tidigare) och åkte iväg tidigt på morgonen. Jag kom säkert fram och fann en mamma och ett barn som redan var på plats..

...received goods

Klicka på bilder

Jag lastade av donationerna och lade in maten i kylen innan jag gick till några familjer för att tala om att jag hade kommit så de kunde skicka barnen till centret.

Barnen kom varje dag, startade med frukost innan de började med läxorna, vilket innebär att läsa varje text med omsorg så att de förstår vad de läser. Om de inte förstår förklarar jag och sedan får de lösa uppgifterna.

Jag höll ett evangelistisk möte i dagcentret för folk i Viperesti. Jag kallade det „Te klockan sex”. De lyssnade noggrant till mitt personliga vittnesbörd och till evangeliet. Vi bad, sjöng och Herren verkade...! Mötet började 18.00 och när det var slut efter en timme serverade jag donuts och te med citron. Var snäll att be för detta arbetet!

Jag gav skolmaterial till alla som behövde detta.

Jag talade med föräldrarna om vikten av att låta barnen komma till centret och att skicka dem till skolan – också när jag inte kommer till Viperesti.

Här i Viperesti „åkere vi slalom” bland de restriktioner som det rumänska samhället påläggs mer och mer.

Jag är glad och nöjd att alla barnen som kommer till centret får rådgivning och hjälp som de så väl behöver.

Det var en mycket bra vecka. Tack så mycket alla svenska vänner!

Thank you!