Aktivitetsrapport Week 137 I maj

Innan jag åkte till missionsveckan fick jag ta emot donationer av kläder och skor. Jag köpte också barnmat: korv, hamburgare, bröd, salami, skivad ost, vanligt vatten, citroner, croissanter, rån, frukt och andra nödvändiga saker för tisdagskvällen.

Jag lastade bilen och begav mig till Viperești, lastade av maten och gick sedan för att hämta den lilla flickan som bor i utkanten av byn.

..Ștefan at hair styling

..Ștefan at hair styling

Idag började lektionerna i skolan och några barn hade fortfarande en del läxor kvar att göra. Jag tog med ett av barnen till frisören eftersom han var väldigt långhårig och familjen är fattig, och har inte pengar till det.

På måndagen firade vi födelsedag för Nicu, åtta år som går i tvåan. 

Jag tog även med donationerna till en person för att sortera och sedan kunna dela ut till dem som behöver.

På tisdagskvällen kom fler vuxna än förra gången till "Te klockan sex" och även fler barn än tidigare. Vi bad, sjöng sånger som barnen valde ut och läste ur Bibeln om några av de mirakel som Herren Jesus utförde.  Vi pratade om innehållet i evangeliet och behovet av att omvända oss till Gud. Det var vackert och bra.

...together in the new church

...together in the new church

...we learn the clock

...we learn the clock

De sorterade donationerna gavs till mig för att ge till barnen på parkeringsplatsen. Nästa dag berättade de att de hade fått bra och vackra saker som de tyckte om.

 Varje dag har barnen ätit frukost och lunch med frukt.

Varje dag hade de många läxor att göra samt även en del praktiska uppgifter som tex att bygga en kartongklocka och lära sig vad klockan är.

Det har varit en fantastisk vecka och barnen utvecklas bra.

..to school

..to school

Stort tack till våra svenska vänner!

Se text och extra bilder nedan!

 

P.S. I sommar slutar Luca, barnet i familjen där vi har Dagcentret, fjärde klass och kommer därför inte till centret efter sommaren. På grund av det kanske hans familj inte vill tillåta oss att arbeta hos dem längre. Enligt min mening skulle vi behöva en bostadscontainer, sex meter lång eller en husvagn som vi enkelt skulle kunna flytta dit det behövs för att utföra vår verksamhet och därmed inte behöva leva med osäkerheten. Osäkerheten påverkar oss mycket. 

Socialarbetare​​​​​​

08.05.2022

Marian Marinică