Vecka 60_aktivitetsrapport från Marian (Jan II 2019)

American food week

American food week

Jag har startat ett premiesystem för de barn som kommer till centret varje dag (sjukdom räknas som giltig frånvaroorsak).

Den här veckan fick de fika på morgonen och hotdogs eller sandwich till lunch plus ett äpple till efterrätt.

Dag 1 Jag kom fram till centret vid niotiden och bar in maten. 09.30 började barnen komma. Fjärdeklassbarnen hade många läxor som vi löste tillsammans efter att jag hade förklarat hur de skulle göra.

Det är fortfarande tre barn I tredje klass som inte kan skriva och inte vet hur man räknar (de började lite senare på centret). Dem arbetar jag separat med.

På eftermiddagen gick jag till skolan för att tala med dem om ett barn som inte går varken till skolan eller till centret. Jag togs emot med stor kyla och jag upplevde att de fast de inte sade det med ord undrade “vad gör den mannen här?”.

Så jag gick och talade med borgmästaren som sade att vi skulle behöva göra ett officiellt samarbetsavtal som ska protokollföras.

Teamwork concept

Teamwork concept

Dag 2 Det kom flera barn I dag än igår. Fjärdeklassbarnen hade inga läxor, vilket gav mig ett utmärkt tillfälle att lära dem matte. Barnen I trean skrev uppsatser om vintern och de I tvåan övade handstil.

Det var några av barnen som skrev brev till mig idag. De var fulla av beröm och jag tackade dem naturligtvis

Jag besökte borgmästaren för att tala vidare med honom om en officiell samarbetsplan med skolan för dagcentret. Jag bad också om ved för centret.

Codruț birthday

Codruț birthday

Dag 3 Det var mycket att göra idag. Det var kallt och regnade och ett av barnen hade sin mamma med sig för att hans skor var trasiga och han fick blöta fötter. Jag hittade ett par nya skor på lagret som han fick till mammans stora glädje. Vi fick ved från kommunhuset och några föräldrar hjälpte till med att bära in veden.

Klass 4 hade inga läxor så jag tryckte ut några internetuppgifter: rumänska och matematik. Resten av barnen tränade skrivstil.

Vi hade en tid av social rådgivning (hur man behandlar andra, respekt), andlig rådgivning (sanning och lögn och om Jesu liv), hälsoråd eftersom det är en influensaepidemi I Rumänien just nu och Viperesti också har drabbats.

Idag var det några andra barn som hade skrivit brev till mig och talade om vad de tycker om mig och arbetet på centret. Vi läste det de hade skrivit tillsammans och några av dem började gråta för att de förstod att de inte skulle få komma till centret när de börjar I femman och att vi inte skulle träffas mer. Jag sade att jag skulle komma hem till dem och hälsa på.

Idag firade vi Codruțs födelsedag. Han blev 12 år. Jag gav honom en gåva och barnen sjöng för honom.

we practice and learn

we practice and learn

Dag 4 Barnen kom med intresse till centret. De hade inga läxor, men vi tryckte ut matteprov för fjärde och andra klass. De yngste tränade läsning.

Idag gick jag hem till två familjer. I ett av hemmen var pappan inte hemma så jag gick inte in. Mihai och hans familj var hemma. Där hade vi en fin stund tillsammans. Vi sjöng och bad tillsammans.

we read the messages among the tears

we read the messages among the tears

Dag 5 Då jag kom till centret möttes jag av familjen som eldar och städer denna veckan. De har ett barn som går på centret. Familjen var ute ur gängorna och grät eftersom deras 16-åriga dotter hade blivit bortlurad hemifrån I natt av en ung man med en dålig karaktär. Jag talade med dem och försökte trösta dem och ge dem hopp.

Barnen som kom till centret var glada En av flickorna hade inte varit här de senaste sex månaderna.

De fick fika och gjorde läxor till elvatiden. Efter det ritade och målade de. Atmosfären var lugn och avslappnad och barnen njöt.

Till slut gav jag en liten gåva till de barnen som hade varit på centret 100%. Det gillade de. Det var bara en som inte fick någon premie.

..relaxation and creativity time

..relaxation and creativity time

..the gift of the 100% presence at the center

..the gift of the 100% presence at the center