Aktivitetsrapport Vecka 132 februari II

Jag köpte lite skolmaterial, sedan barnens mat och gjorde även inköp till tisdagskvällen (te klockan 6). På måndagsmorgonen gav jag mig, i en mycket tät dimma, av mot Viperești. Jag kom fram säkert, Centret var uppvärmt och efter att ha lastat av mat och donationer gick jag för att hämta ett barn hemifrån.

Alla barnen kom och jag var glad över att höra att några av de barn som brukade vara frånvarande under veckan då jag inte var på Centret, inte var frånvarande denna gång.

Barnen hade mycket läxor att göra den här veckan och många nyheter för dem, så jag var tvungen att upprepa förklaringarna för var och en för att de skulle förstå hur man löser dem.

Ett av barnen, Luke 4:e klass, förberedde sig för att delta i matte-olympiaden.

Tisdagens “six o’clock tea” var en välsignad kväll när så många kom att centret blev för litet. Vi bad, sjöng, läste evangeliet (Matteus 25:31-46), och Guds ord förklarades. Som avslutning var det en stund för gemenskap med te och munkar. Det var underbart!

En av barnens skolväska gick sönder så jag gick till en by butik, köpte en skolväska och gick sedan till hans hem och gav den till honom. Han blev väldigt nöjd!

Det var en bra vecka, barnen fick mycket ny kunskap, blev lyssnade på i skolan och svarade bra.

Barnen tackar sina vänner i Sverige och önskar er god hälsa och Guds välsignelse.

Tack så mycket!

Socialarbetare

 26.02.2022

Marian Marinică