Vecka 59 (januari 2019) aktivitetsrapport från Marian

Förberedelser: Jag hämtade många donationer från medlemmarna I Filadelfiakyrkan I Bukarest. Jag köpte in det som behövdes för centret.

Dag 1 Då jag kom fram på morgonen var gården utanför centret full av snö, men mamman som hjälpte till denna veckan gjorde en passage fram till dörren och gjorde upp eld I kaminen.

Då det var dags att börja arbeta med barnen fick detta ske vid en temperatur mellan åtta till tolv grader. Barnen var ivriga efter att mötas igen och några kom till och med en halv timme för tidigt. De hade hemläxor som de gjorde, men jag lärde även ut extra grammatik. Jag upptäckte att en av fjärdeklasseleverna hade varit borta från skolan under lång tid och därför bristande I kunskap, men här på centret tog han igen det han hade missat.

I dag var det min födelsedag och jag bjöd barnen på choklad. Till lunch fick de kebab och apelsiner.

Jag gick igenom humanitärhjälpen och sorterade den.

Efter det gick jag på hembesök för att kolla om de två plywood bitar jag hade köpt till åttabarnsfamiljen hade blivit monterade. Jag blev besviken över att familjen inte hade gjort någonting, och över att Alexandra, deras dotter, inte hade kommit till centret. Vi hade en större meningsutväxling.

Dag 2 Även idag kom barnen för tidigt fast jag hade sagt att de skulle komma när programmet börjar.

Jag hjälpte dem med läxorna och till lunch fick de hamburgare. Vi sjöng några kristna sånger tillsammans.

Jag ringde till borgmästaren för att be om ved till centret och han hjälpte oss omedelbart.

Jag fortsatte med att sortera upp humanitär hjälp till de familjer som jag har bett komma på fredag för att ta emot den.

Dag 3 Idag kom barnen med nöje och intresse till centret och det var verkligen en glädje att känna in atmosfären.

Ett av barnen kom även om han var mycket sjuk, på grund av att han inte ville stanna borta från våra aktiviteter, men självklart skickade jag hem honom hem för att tillfriskna.

De hade en massa läxor som vi gjorde tillsammans. Jag förklarade först och så förstod de.

Efter läxläsningen gav jag lite råd angående hälsa och undervisning innan barnen fick teckna.

Till lunch blev det hamburgare, smörgåsar och kebab samt apelsiner.

Jag gick hem till en familj med sju barn och I nästan två timmar talade jag om Jesus och vi sjöng. Det var en väldigt givande tid av gemenskap.

Dag 4 Innan jag kom till centret gick jag till polisstationen för att fråga om det finns möjlighet att hota föräldrarna med en böta eller någon annan form av straff, om de inte skickar sina barn till skolan, så de kan övertygas om att de måste skicka sina barn iväg. Jag blev tillsagt att tala med skolan först och därefter med dem.

Barnen hade också många läxor idag som vi gjorde tillsammans. Hamburgare och apelsiner till lunch.

Det kom många föräldrar som fick personliga donationer för sina familjer. Några av föräldrarna sade att de uppskattade aktiviteterna på dagcentret väldigt mycket. De sade till och med att de hade ändrat sin attityd mot barnen så att de kände mer ansvar för dem. Att detta har skett betyder mer för mig än om barnen skulle få bra skolbetyg.

Dag 5 Idag hände det mycket. Barnen gjorde läxor, föräldrarna kom och fick humanitär hjälp. Sedan varm mat och frukt.

Efter dagens program på centret gick jag till skolan för att tala med en lärare angående ett barn som inte kom till centret och behovet av att hans föräldrar får ett varnande brev.

Hela veckan har varit en tid där barnen och jag har kommit närmare varandra. Jag känner att barnen har tillit till mig. Före varje lunch bad jag med barnen.