Aktivitetsrapport vecka182 mars 2024

Jag tog emot donationer, handlade mat och dessutom lite sötsaker för den födelsedag som förstaklassaren Georgica har nu i veckan.

..Georgica's birthday

Det blir roligt för honom att kunna bjuda de som går på centret och inte bara dem,  men även sina klasskamrater och syskon.

Jag blev mött av barnen då jag kom fram till Viperesti och vi samtalade glatt om hur förra veckan hade varit och vad de hade lärt sig i skolan.


En mamma och mormor stoppade mig för att berätta hur glad hon hade varit för den tid för flera år sedan då hennes barn gick på dagcentret och att det går bra för hennes barn. Jag talade också med en del barn som jag mötte i bostadsområdet som är tidigare deltagare på centret och de berättade att det går bra för dem i skolan, att de minns tiden på centret med glädje och att det var nyttigt för dem att ta del i centrets aktiviteter.

På tisdagen hade vi ett fint gemenskapsmöte där 17 personer kom. Vi bad och sjöng. Jag berättade för dem om det som hände på Golgata och efter det bad två av barnen. De kände sig uppmuntrade och det var fint och bra!

..at Viperesti Church-Bibels for pupils

På torsdagen sjöng några barn och jag tillsammans på ett möte i kyrkan på kvällen. Jag delade ut en bibel och en målarbok med bibliska scener till de elever som var närvarande.

Barnen hade många läxor och jag assisterade dem individuellt med råd, hjälp och förklaringar av läxorna.

Barnen och jag hjälptes åt med att ta ut mattorna och värme elementen innan vi sopade och gjorde rent inomhus.

Det var en mycket bra vecka (10 år sedan arbetet började) med massor av aktiviteter och bra resultat för en del barn. Det finns också några som fortfarande behöver mycket hjälp.

Tack så mycket till våra vänner i Sverige för det stöd de/ni ger till arbetet i Viperesti!