Aktivitetsrapport vecka 15  2 december II  2022

Tack för julpenninggåvan till barnen i Viperesti. Jag köpte vinterkläder till de som behövde detta och leksaker till några andra samt lite julgodis, apelsiner och kex tillalla barnen i området runt centret.

(cirka 25 barn).

Jag köpte också in till gemenskaps mötet på tisdags kvällen och dessutom mat till barnen på centret.


Jag tryckte ut några julsångar hemma som vi kunde sjunga på gemenskaps kvällen.

Jag kom säkert fram till Viperesti där alla barnen kom till centret som de brukar göra. Vi startar med frukost, göra läxor och äter lunch vid 12-tiden.

Barnen hade många läxor varje dag, särskilt i rumänska och matematik som jag fick förklara för dem så de förstod. Temperaturen inomhus översteg inte 10 grader men det hindrade inte barnen från att komma med glädje och vara ivriga efter att lära något.

På tisdagen efter aktiviteterna på centret fick jag följa hem ett av barnen som mådde dåligt.

Vi hade två möten samma tisdag. Det första var kl 17 med föräldrarna och barnen som går på centret. Där läste vi bibelberättelsen om Jesu födelse, sjöng psalmer och bad. Jag talade med dem om frälsning som en gåva från Gud som vi kan ta emot och demonstrerade detta genom att ge dem gåvor. Det varen stor glädje för dem och de tackade mycket, isär för att ha fått lyssna till Guds ord och psalmer som de aldrig hade hört förut.


Nu kan barnen på centret bära de varma kläderna som vänner i Sverige såg till att de skulle ha under den kalla vintern.


Andra mötet var kl 18 för alla som ville ha gemenskap. Vi sjöng, bad och delade ut kex och apelsiner till alla närvarande.

Hela veckan gick bra. På fredagen då vi väntade på minibussen skickade barnen med tack och önskningar om god hälsa och god jul till sina svenska vänner.


Gud välsigna er alla!