Aktivitetsrapport frånMarian vecka 161 maj I 2023

Vid mitt besök till Sverige via MER/Troels Truelsen blev jag mycket bra omhändertagen. Jag besökte kyrkan i Horred (Staden på Berget) där jag mötte Kai, Christer, Susanne Th och andra. Jag besökte Troels och Birgit, Arvid och Ritva, Bosse och Siv, Erikshjälpen i Skene, pingstkyrkan i Kinna med pastor Svante i spetsen. Jag berättade om arbetet i Viperesti på dagcentret där jag arbetar med barnen och ocskå om arbetet med att evangelisera och att ge humanitär hjälp till romska familjer.

Tack för hjälpen fram till nu och i framtiden!

Jag köpte mat, frukt och sötsaker till barnen. På förfrågan av Mikaelas mormor spelade jag in kristen musik som jag tog med mig, tog emot däck som någon donerade och lade dem i bilen inför resan till Viperesti.

Jag kom fram på morgonen. Barnen kom varje dag och efter frukost gjorde de hemläxor som var rikliga eftersom andra klass skulle ha nationella prov i rumänska och matematik.

Jag installerade internet på centret denna veckan, vilket är en viktig händelse.


På torsdagen berättade en av föräldrarna för mig att vi skulle behöva stanna längre på centret eftersom skolen skulle starta senare.

Barnen i fjärde klass hade mer complexa matte uppgifter inför nästa veckas nationella prov. Jag förklarade för dem ännu en gång, eftersom de hade glömt en massa av det som jag förklarade för dem förra gången.

Några av barnen i andra klass lyckades mycket bättre än tidigare och lärarna var mycket nöjda.

 ..Valentine at the barber

På onsdagen tog jag Valentin till frisör.

En av dagarna kom ett av barnens bröder på besök eftersom han gillar centret så mycket.


På fredagen tog jag laptops med till centret och barnen i fjärde klass fick börja skriva i Word. Det var en glädje för dem.

 ... getting started in word

Nästa vecka kommer det högst sannolikt en till flicka från ettan. Föräldrarna har bett mig att ta emot henne.                           Jag gav donationerna och däcken till en mycket fattig familj.   De blev mycket glada.

 ...wagon tyres