Aktivitetsrapport 87 från Marian (mars I 2020)

Förberedelser: Jag tog emot donerade kläder, köpta mat: burgare, pizza, hotdogs, salama, ost, bröd, äpplen och apelssiner.

Söndag kväll fyllde jag bilen och åkte iväg till Viperesti måndag morgon. Några barn och deras föräldrar hjälpe till ed att bära in sakerna. Barnen fick salamismörgåsar med ost på. Det gillade de.

Barnen hade massor av läxor som jag förklarade och sedan gjorde de dem.

Jag talade med en lärarinna och berättade att det finns några lediga platser på centret.

..Andreea and Rebeca...

..Andreea and Rebeca...

Det är många saker som pågår med anledning av coronaviruset och på onsdagen stängde alla skolor i Rumänien. Några av barnen var väldigt upprörda över att de fick en massa hemarbeta de skulle göra medan skolan var stängd och en del var nära gråten , men vi gick i gång med att göra en del av läxorna och de blev gladare efter en stund. Några av dem fick gå fram till tavlan och vi gjorde övningar som handlade om att vinna segar över fruktan både i tanke och handling. Vi bestämde att fortsatta med att mötas som vi brukar göra under semestern (då skolan också är stängd).

 Irinel

Irinel

Barnen fick också ha lite fri tid där de gjorde pyssel, målade, klippte och klistrade och några fick gå utomhus och röra på sig.

Jag fokuserade åter och åter på att få barnen att läsa noggrant och att försöka förstå vad som krävs för att lösa en hemuppgift eller ett problem.

De skulle skriva en saga av H. C. Andersen „Tummelise”. De hade inte denna boken, så jag gick på nätet och lät dem lyssna på sagan så de kunde skriva ned den.

..geometry kit

..geometry kit

Några av barnen fick geometrisätt. De lämnade in de böcker de hade läst och lånade nya med sig hem.

Barnen skrev brev till mig igen där de skrev: „Jag älskar dig, herr Marian!”

Jag gjorde många hembesök. Ett av dem var till familjen där den 14-åriga blivande mamman bor. Jag gav henne hamburgare, äpplen, godis och Nya Testamentet som jag rådde henne att läsa och att läsa högt för sin „man” som inte kan läsa.

I en annan familj lämnade jag över det månatliga stödet från Susanne Th. Jag gav också spaghetti till några familjer. Ett av barnen i centret, Luca, fyllde nio år och jag gav honom godis och sjöng „happy birthay” för honom.

..in a visit...

..in a visit...

En grupp föräldrar röjde upp på gårdsplatsen som hör till centret.

Jag skjutsade hem några av barnen från skolan eftersom en av lärarna ringde till mig och bad mig om detta.

Se extra bilder nedan....

..letter from Mihaela...

...Robert....

...a new book...