Aktivitetsrapport Vecka 143 september

Jag fick donationer för Viperesti, jag handlade till barnen: hamburgare, pizza, grädde ost, salami, ostskivor, bröd, munkar, äpplen, senap och ketchup.

På kvällen lastade jag bilen och väldigt tidigt på morgonen gav jag mig i väg. Jag kom säkert till Viperesti där jag fick hjälp att lasta av, ställde maten i kylen och satte upp tv:n, varpå jag gick hem till några barn för att meddela dem eftersom deras telefoner inte längre fungerade.

Vi är inne i den sista veckan av lovet. De kom varje dag åt frukost, efter det fortsatte de med att göra sina återstående lov-läxor.

Jag genomförde intensiva läs- och skrivlektioner med barnen i de lägre årskurserna. Med tredjeklassarna, fortsatte jag att göra läxorna från deras speciella Lov-anteckningsböcker.

På tisdagskvällen från kl 18.00 hade vi en stund för gemenskap med barnen och människor från byn, totalt 14 själar. Vi bad, vi sjöng, evangeliet från Psalm 32 presenterades och mot slutet fick barnen munkar och de vuxna fick tandkräm. Det var en trevlig kväll och jag hoppas och tror att det är nyttigt också.

Varje dag hade barnen efter att ha avslutat sina läxor en avkopplande stund, särskilt jobbade de med att  bygga papphus och bygga med träpinnar limmade med limpistol.

Barn får också motiverande rådgivning varje dag. Nästa vecka kommer jag att dela ut donationen från Susanna Thersthol. Varje dag, under lunchen, tittar barnen på “Book of Books” som vi diskuterar och använder för att lära oss om livet.

Barnens relation till mig är utmärkt, barnen lyssnar på mig, de är glada när vi ses, de litar på vad jag säger till dem och hela stämningen i Centret är väldigt trevlig. Jag samarbetade också med barnens föräldrar.

Det var en väldigt bra vecka, och nästa vecka när skolan börjar (5 september) kommer vi med Guds hjälp ses igen.

Stort tack till anhängarna av detta uppdrag, våra kära svenska vänner!

Socialsekreterare 

2022.09.02

Marian Marinică