Vecka 82 – Aktivitetsrapport från Marian (december II 2019)

Gifts for children and mayors

Gifts for children and mayors

Det fanns mycket att göra innan avresan. Jag köpte presenter till barnen (dockor, bilar, kinderägg, kex och chocklad) och två panettoner (italienska julkakor) till borgmästaren och viceborgmästaren.

Jag åkte till verkstaden två dagar i rad för att laga bilen (bytte ut växelströmsremskiva, två tändstift, växelremmen, termostaten)

Preparing the gifts

Preparing the gifts

Jag blev också ombedd om att hämta donationer i form av skor och kläder. Jag köpte även mat till barnen. På söndagen lastade jag bilen och åkte iväg tidigt till Viperesti där jag kom fram extra tidigt. Jag tömde bilen innan barnen kom fram.

Barnen fick fläskpate varje dag på ett hamburgarbröd. De hade inga hemläxor första dagen så då fick de rita och skära ut stjärnor och göra pappersguirlander till att dekorera centret med. De var jätteglada över att upptäcka hur mycket de kunde skapa. Det stärkte deras självförtroende.

Barnen tog del i en festlighet på skolan och kom klädde i folkdräkter.

Borgmästrarna bev glada för gåvorna. Det blev också stor gläde i en av de romska familjerna eftersom jag gav dem en komplett säng till ett av deras barn, som kommer till centret.

Jag gjorde åtskilliga hembesök och några av föräldrarna kom och sorterade donationerna som hade skänkts till behövande familjer.

 

...help roma people at home...

...help roma people at home...

Några av barnen var förkylda denna veckan och kom inte till centret. De som kom ville lära sig mera om Jesus och jag var glad för att jag kunde tillfredsställa deras nyfikenhet.

Jag fortsatte med glasögonutdelning till behövande.

Barnen blev jätteglada när de fick ta emot sötsaker och leksaker. Det finns ingen – varken skolan eller kommunen, föräldrarna eller någon annan organisation - som ger dem den sortens gåvor. Några av föräldrarna kom också och var med vid utdelningen.

..nice presents!

..nice presents!

Vi – rumäner och svenskar i förening – kan se tillbaka på ett år där det har uppnåtts många underbara moment på flera områden (utbildningsmässigt, socialt och relationsmässigt).

Inför julhelgen skickar jag hälsningar till alla i arbetsgruppen samt alla de som tänker på familjerna i Viperesti och stötter dem och deras barn. Tack även till Hyssna!' Ett speciellt tack från min familj och barn och föräldrar i Viperesti.