Aktivitetsrapport vecka168 augusti II från Marian

Jag skrev ut två trycksaker med hemarbete för barn i andra klass som man kan göra under sommarlovet.


Jag köpte mat: hamburgare, kalkonkorv, salami, ost, bröd, äpplen, kakor, chocklad samt servetter, antibakteriella torkdukar och flugspray. Sedan lastade jag bilen med mottagna donationer och åkte i väg tidigt på måndags morgonen till Viperesti. Jag fyllde kylskåpet, lämnade Susannes donation och åkte iväg för att hämta Mihaela till centret.

Barnen kom till centret med glädje. Det regnade på tisdags morgonen och därför hämtade jag upp ytterligare ett barn hemma hos sig och när jag kom fram till centret stod barnen där utan paraply och väntade på mig. Det gjorde intryck att se att till och med de barn vars föräldrar är borta på annan ort, kommer till centret utan att bli uppmanade hemifrån.

..with joy to Center

De hade massor av hemarbete varje dag och fick fräsha upp kunskap som de hade glömt eller inte hade lärt sig. Några av dagarna fick jag ge upp min plats eftersom det fanns fler barn än stolar. Barnen som hjälper sina föräldrar med potatis skörden, Stefan och Vali,  kom också.

På tisdag kvällen hade vi en tid av gemenskap med många barn och en vuxen. Vi bad, sjöng och läste högt om uppväckandet av Lazarus. Barnen var imponerade över den kraft som Jesus hade.

...fellowship time

Jag gav en donation till en ung familj med tre barn.

Denna veckan var den sista på centret för två av barnen, Mihaela och Robert, då de börjar i femte klass från september.

Mihaela skrev ett brev till mig där hon uttryckte sin uppskattning, och sedan tog jag ett kort på centret som hon tog med sig till Buzau tillsammans med sina föräldrar för att köpa en ram. Det rörte mitt hjärta.

Varje dag efter läxläsningen hade barnen lite fritid där de teknade, målade och byggde. De gick också utomhus för att spela badminton.

Veckan var mycket bra, tröttsam men full av bra ögonblick.

Tack till alla svenska understödjare!