Aktivitetsrapport från Marian vecka 114 april II 2021

...letters with voice for children class I a

...letters with voice for children class I a

Förberedelser: Barnen i ettan kan ännu inte alfabetet och därför har jag gjort en video för dem där jag skrev bokstäverna jättelångsamt och uttalade dem högt och tydligt. Jag hämtade donerade kläder och ett bord till familjen där huset har brandskadats. Huset håller på att renoveras. Jag såg också till att ett av barnens telefoner blev lagad i Bukarest.

...dowels for drywall and whiteboard

...dowels for drywall and whiteboard

Jag handlade till barnen: pizza, hamburgare, sesambullar, salami, ost, äpplen, choklad, deras favorit donuts samt vanliga servetter plus våtservetter förutom antibakteriellt handtvål.

Jag fyllde bilen och ankom säkert. Några av barnen stod och väntade på gatan. Jag monterade pluggar för gips på väggen för att kunna hänga upp tavlan.

På måndagen upptäckte jag att Alexandra som går i fyran har ytterligare en syster. Dessutom har de nio bröder.

Varje morgon startade med att barnen åt frukost innan de startade det hemarbete de har fått att göra under lovet, och det fanns många uppgifter. Innan vi äter lunch turas barnen om att be för maten.

Denna veckan kom det ett nytt barn till centret. Han heter Nicu och är 7 år gammal. Barnen hade många matteläxor, men de fick också tillfälle att slappa av lite med att teckna, måla, klippa och klistra.

Jag gav bort bordet och kläderna till de familjer som behövde dem.

Några av dagarna kom det flera barn än centret rymde enligt pandemirestriktionerna.

Jag talade med barnen om betydelsen av påsken.

En dag kom ett barn fram, såg mig i ögonen och sade:”Herr Marian, tack för att du undervisar oss!” Jag berördes av det sättet han uttryckte orden och av hans tacksamhet.

På långfredagen fick barnen vila upp sig, speciellt eftersom de redan har gjort läxorna inför nästa skolvecka. Ett av barnen, Irinel som går i fyran, visade sin lärare det hemarbete han hade gjort på centret, och då han gjorde det fick han beröm, vilket gjorde honom glad och uppmuntrade honom till att fortsätta.

...learn the letters

Det var en mycket bra vecka med många barn och många händelser, så vi tackar alla våra kära svenska vänner. Gud välsigne er!