Aktivitetsrapport vecka 154 januari

Jag fick flera donationer av kläder och skor och jag körde för att hämta upp några av dem. Jag köpte maten till centret: hamburgare, korv, skinka, salami, skivad ost, bröd, äpplen och croissanter.

Jag lastade bilen och strax efterklockan sex på morgonen startade jag och kom efter lite svårigheter fram till Viperesti.

Det var mycket snö på den lilla vägen. Jag la maten i kylen, lämnade gåvorna för sortering och gick för att hämta Mihaela som bor i utkanten av Viperești kommun.

På måndags morgonen kom även Lustins mamma för att visa mig resultatet av ultraljuds undersökningen. Medicinska utredningar kommer att fortsätta liksom behandlingen. Jag betalade henne 150 lei (30 euro) för ett enkelt ultraljud. Hon genomgår för närvarande behandling, följt av ytterligare utredningar.


Barnen kom med stort intresse och som vanligt började vi varje dag med frukost, närvaro och genomgång av vad barnen gjorde i skolan föregående vecka. Jag förklarade och hjälpte till med läxor. Barnen åt lunch, efterrätt och och jag körde barnen till skolbussen.

På tisdags kvällen hade vi gemenskapsmötet dit det inte kom så många på grund av den mycket låga temperaturen inne (6 grader), men vi bad, sjöng, läste och pratade om Paulus besök i Aten. Alla mådde bra!

En dag stannade inte skolans minibuss för att hämta barnen så vi fick gå tillsammans till skolan.

Vissa barn kom med väldigt långa och smutsiga naglar, jag var därför tvungen att klippa naglarna och rengöra dem för det är normalt men också för att dessa barn går till Dagcentret innan skolan och vårt goda namn får inte påverkas.

Den här veckan ville barnen ha (eftersom jag frågade dem) andra rätter och därför kommer jag nästa vecka med andra menyer.

Hela veckan bestod av rådgivning på flera plan och barnen fick lära sig mycket av de råd de fick.


Det var en intensiv vecka med mycket läxor att göra, väldigt bra när det gäller närvaro.


Stort tack till våra kära supportrar och vänner i Sverige!

Socialsekreterare 2023-02-03


Marian Marinică