Aktivitetsrapport från Marian vecka 121 september I 2021

En förälder hade bett mig ta med sin mobiltelefon till Bukarest för att få den lagad. Jag tog hand om detta, och så köpte jag in skolmaterial plus mat till barnen. Hamburgare, pizza, korv, ost, salami, bröd, croissanter, chocklad, frukt, servetter och flytande tvål.

Jag ringde till några av föräldrarna för att tala om när jag skulle komma.

Jag tog emot sex stora lådor med donerade kläder och skor, Jag lastade bilen och kom fram till Viperesti på måndag morgonen. Centret var väldigt rent och kylskåpet hade satts på. Jag tömde bilen med hjälp av den familjen där dagcentret finns, lade maten i kylskåpet.

funerals

funerals

En mycket sorglig sak hade hänt. Irinels blinda pappa dog fredag 27 august, endast 54 år gammal. Jag fick vara med på begravningen tillsammans med några av barnen från centret.

Donationerna sorterades och förbereddes för familjerna innan de delades ut.

Varje morgon åkte jag till andra ändan av kommunen för att hämta två barn till centret.

   Barnen kom med iver och fortsatte göra läxorna från skolan. De fick frukost och lunch varje dag.

Alexandra

Alexandra

Barnen hade också tid till lite rekreation där de modellerade, ritade och klippte.

Vi hade en tid med frågor, svar och förklaringar varje dag medan vi såg episoder från Böckernas Bok. Det var en underbar tid där jag såg hur intresserade barnen är i undervisning från bibeln – inte endast på grund av kundskapstörst men också det som berör deras liv (förlåtelse, dop, lögn, o.s.v.)

viewing Book of books

viewing Book of books

for winter shoes

for winter shoes

Jag tog mått på alla barnens fötter för vinterskor.

För två av barnen, Alexandra och Irinel (nu föräldralös) var det sista veckan de var tillsammans med osss eftersom de har börjat femman. De har gått på centret under fyra år och har avslutat väl. De skickade ett särskilt tack till de svenskar som har bett för dem och stöttat dem ekonomiskt.

creativity and collaboration a

creativity and collaboration a

..financial support

we learn to manage our center

we learn to manage our center

Det var en mycket bra vecka.