Aktivitetsrapport vecka 45 (4-8 juni 2018) från Marian .

Dag 1 är en rapport från ett studiebesök.

Dag 2 Barnen såg fram emot att mötas igen. Vi gjorde I ordning en frukost av skinksmörgåsar. De hade många skolämnen och innan de löste dem förklarade jag lite. Till lunch fick de hamburgare och persikor. Innan barnen gick hem började det regna, så jag skjutsade dem till skolan.

Idag besökte jag skolan och lämnade över en gåva (som jag hade fått) till alla lärarna och talade med rektor I mer än en halvtimme.

Vi gick tillsammans till kommunhuset och talade med båda borgmästrarna om situationen på centret för vatten och sopor. Också här lämnade jag över en gåva (en liknande som den de fick på skolan).

Dag 3 Det var en vanlig dag idag men med lite flera barn än igår.

Barnen åt frukost innan de läste olika ämnen. I första gruppen lade jag speciell vikt på rumänsk grammatik. Med en annan grupp gick vi igenom multiplikation, vikt och mått. Tredje gruppen läste och fjärde skrev (de kopierade texten från en bok) och sista gruppen gjorde geometriska figurer I papper.

Vid lunch fick barnen sandwiches från affären och två persikor per barn innan jag följde dem över vägen till skolan.

Jag gick på ett hembesök efter det och på kvällen vid sjutiden gick jag hem till två andra familjer.

 

Dag 4 Barnen kom glada I hågen till centret. Till frukost fick de osttärta. De hade inga läxor idag eftersom de håller på att förbereda den årliga avslutningsfest. Jag gjorde dock I ordning några övningar och efter det fick barnen tecka, måla, klippa och klistra innan de gick ut I friska luften för att leka och sjunga.

Vi aslutade med hamburgare och äpplen och jag följde dem till skolan.

Dag 5 Idag kom det två barn mindre än igår. Jag väntade på alla för att höra vilka smörgåsar de föredrar. Några gillade dem med ost och andra dem med skinka. De åt och därefter tog del I dagens program.

Vi hade tid för motiverande samtal, skapande och utelekar. Några ritade efter eget val och andra illustrerade olika ordspråk.

Till lunch fick de smörgåsar, persikor och äpplen, och då jag lämnade gav jag dem maten som var kvar I kylskåpet.

Några av barnens föräldrar kom för att ta emot humanitär hjälp men även några andra fattiga familjer från Viperesti fick komma.

Det var en bra vecka med många saker som hände. Florins familj flytter till en annan kommun I morgon.