EXTRA BILDER NEDAN

Vecka 39 Aktivitetsrapport från Viperesti (12-16 mars 2018)

Förberedelser: Jag hämtade humanitär hjälp: kläder och potatis. Jag letade upp undervisningsmaterial på internet och tryckte ut det. Jag köpte mat, frukt, pappersservetter och våtservetter och ketchup.

 

Dag 1 Jag kom fram till Viperesti cirka halvtio, tömde bilen och lade maten I kylskået. 09.45 började barnen komma och jag gav dem frukost: skinkmackor med inlagd gurka.

 

...breakfast, sandwich with pork pate and pickled cucumber

Efter det gick barnen I gång med att läsa läxor. Några av dem hade inte varit I skolan I fredags och flera andra hade inte varit I skolan förra veckan, så de visste inte vilka läxor de hade, men de som hade varit I skolan hjälpte dem. Jag förklarade väldigt noga hur de skulle göra innan vi började på läxorna.

Innan de gick till skolan fick en en halv, varm pizza och en apelsin vardera.

Jag besökte två familjer idag. Den första var Florins familj och den andra var Mihais familj (de två bröderna med en blind pappa). De hade en granne på besök så jag fick tillfälle att tala om evangeliet till ganska många. Jag berättade mitt vittnesbörd och sjöng. De tog väl emot detta. Jag gav dem potatis och ett skrivbord till barnen.

...demonstration to white board...

Dag 2 Det regnade häftigt hela dagen. Då barnen kom till centret fick de leverpastejsmörgåsar med ketchup och inlagd gurka. Det gilllade de. De blev mätta och gick I gång med att läsa läxor. De fick gå fram till tavlan för att lösa matteuppgifter och rita olika mattetecken som kurver, streck, brutna streck, halva streck o.s.v.

Det var fler barn idag än igår. Vi avslutade med smörgåsar och frukt och barnen bad mig sjunga kristna sångar medan de åt.

 

Dag 3 Det fanns mycket att göra idag. Det kom 14 barn till centret som fick smörgåsar innan de gjorda läxor. Jag delade ut skrivböcker och pennor till de som inga hade. De fick hamburgare och apelsiner och gick till skolan.

Jag gick också till skolan där jag besökte varje klass för att hålla kontakt med lärarna och se om barnen var där.

I dag besökte jag en familj med sju barn, varav tre kommer till dagcentret. Vi hade social samvaro och lite andlig rådgivning. Jag inbjöd dem att hämta humanitär hjälp.

 

..donation direct from car...

Dag 4 En vanlig dag med många utmaningar och goda resultat. Barnen behövde mycket hjälp på grund av att de hade aritmetikläxor som de inte förstod särskilt väl, så jag måste förklara mycket. Jag fick också hjälpa dem med franska. Efter läxläsningen fick de teckna och måla lite.

Idag fick barnen tandkräm och en bulle. Innan de gick fick de hamburgare och frukt.

Det kom familjer idag som fick kläder, möbler, våtservetter för bebisar, leksaker och hygienartiklar.

Det vär ett förfärligt regnväder men barnen gick glada till skolan med väskorna fyllda av färdiggjorda läxor.

06...Thank you very much!

...break...

Dag 5 Jag gick till centret två timmar före barnen skulle komma för att förbereda rummet med material och inventera behovet av pennor och annat skolmaterial. Det kom 17 barn till centret. De var ganska trötta efter en lång vecka, så jag gav dem var sin pizzaslice på morgonen. De hade många läxor och efter det ordnade jag en rittävling. Jag delade åter ut skrivmaterial till de barn som behövde detta. Vi slutade med hamburgare och apelsiner. En mamma kom och ställde till med en smärre skandal, då hon frågade mig varför inte hennes barn kunde komma till centret. Jag berättade at det inte fanns plats för flera och hon förstod situationen.

Efter det kom det andra föräldrar som fick humanitär hjälp.

-------------------------------------------------------------------------

EXTRA BILDER NEDAN

  • ...new school bags....

  • ...lunch and fruits...