Aktivitetsrapport vecka 21 7-11 november 2016

EXTRA BILDER NEDAN

Dag 1 Jag lastade bilen som var fylld upp till max med grejor som folk från kyrkan hade skänkt, och kom fram till Viperesti strax efter nio på morgonen. Efter avlastningen gick jag till kommunhuset och socialkontoret för att få hjälp med att hitta nya familjer förutom dem vi redan har hjälpt. Där berättade man att de som känner hemförhållanden bäst är lärarna på skolan. Jag gick till skolan och gav några böcker till biblioteket och skolmaterial för två klassar och de beslöt sig för att ge mig information om fattiga familjer. Barnen blev väldigt glada och tackade sina svenska vänner för gåvorna de fick.

Thank you to swedish friends!

Vid elvatiden fortsatte jag till dagcentret och hjälpte barnen med läxor och gav dem bullar och våfflar med honung.
Därefter besökte jag det romska bostadsområdet och gav ledlampor och en matta till en familj som nyss har byggt färdigt ett hus från grunden. Här läste jag om Paulus besök hos Atenerna och delade evangeliet. Det var en verkligt bra stund. De blev också inbjudna till lagret för att hämta ut lite grejer.

Dag 2 I dag var det en kall och regnig dag med många aktiviteter. Först gick jag till skolan för att få en lista på fattiga familjer som har barn i skolan. Listan var inte färdig. Därifrån fortsatte jag till dagcentret där det kom fler barn än igår. Deras lärare kom inte idag så jag var ensam med barnen. Barnen hade läxor som de behövde hjälp med och jag förklarade mattetalen. Sedan blev det bullar, våfflar med honung och flingor. Jag mätte fötterna på en pojke för att kunna köpa vinterskor. Jag gav en vinterkappa till en flicka.

En familj med ett sjukt barn med hjälp genom „medicinprogrammet för barn”.

Dag 3 Kl 10 kom det en familj för att ta emot skänkta saker. Dessa kläddonationer är ett verktyg som bidrar till att familjerna kan sända sina barn till skolan. En annan familj hade ombetts komma kl 13.

Idag var jag i kommunhuset och talade med borgmästaren om våra aktiviteter. Jag bad om att en del rörmokararbete skulle göras på dagcentret. Till min glädje kommer dagcenterprogrammet att fortsätta fram till vinterlovet i januari. Jag fick en lista på fattiga familjer från socialkontoret, men det fanns ingen addresser på den och endast telefonnummer till två av dem, så det kommer att kräva en hel del jobb att gå smidigt fram.

Efter rådhusbesöket gick jag till skolan och använde en hel del tid på att få fram andra listar på fattiga familjer och att uppmuntra eleverna. Jag talade med rektorn, men hon är inte så öppen till samarbete, vilket är trist. Lärarna är däremot positiva till det jag gör.

 

Dag 4 I dag på morgonen gjorde jag i ordning på lagret och kollade samtidigt efter kläder och skor för familjer och för olika åldersgrupper. Efter att ha gjort detta delade jag ut kläder och skor till familjer med många barn.

Även idag hjälpte jag barnen på dagcentret med läxorna. Vi avslutade med bullar och våfflar. De fick torrmjölk och leksaker med sig hem. Leksakerna väckte stor glädje.

Vid 12-tiden kom det andra familjer för att få saker. Det kom även några familjer som jag inte hade bett komma och jag var tvungen att förklara hur distributionen går till och att man endast kan komma när man är inbjuden.

Dag 5 Det fanns mycket att göra i dag. Det kom flera familjer som fick skänkta saker och efter det besökte jag en familj med 8 barn som har en svår situation. De är överväldigade av desperation och hopplöshet, så den lilla hjälpen vi kan ge och orden om Jesus fyller dem med hopp.

Som vanligt kom det barn till dagcentret och förutom läxhjälp gav jag dem lidt pep-talk för att motivera dem till att gå i skolan och inte skolka. De fick godis, torrmjölk och leksaker och tackar sina vänner i Sverige för detta.

Vattenläcken i dagcentret reparerades.

Från Viperesti åkte jag till skolinspektionen i Buzau län. Den nya skolinspektor var inte där (I Brussel) så jag talade med viceinspektorn, en kvinna som heter Daniela Palcău,och förklarade aktiviteterna i Viperesti. Jag nämnde också möjligheten av att besöka Sverige för att besöka skolor. Hon sade att hon gärna ville detta.

 

EXTRA BILDER NEDAN